Hirdetés
2 milliárd forintot kaphatnak a kerületek a közterületek felújítására
2018. május 11. péntek, 07:00

tervepitKerületi önkormányzatok pályázhatnak városrehabilitációs támogatásra a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ 2018 pályázat keretében. A pályázatokra összesen fenntartott összeg 2 milliárd forint, az önkormányzatok július 4-ig nyújthatják be a támogatáshoz szükséges dokumentumokat – írja a portfolio.hu.

A fővárosi önkormányzatok kétféle pályázati programban vehetnek részt, amelyekre összesen 2 milliárd forintot biztosítanak. Az egyik egy városrehabilitációs közterület megújításra vonatkozik, melyre pályázatonként legfeljebb 350 millió forint igényelhető, a másik a városrehabilitációs közösségi programok szervezését támogatja legfeljebb 250 millió forint összeggel.

A közterületek megújítása során azokat a munkákat támogatják, amelyeknél átalakításra kerülnek az alábbi tényezők:

  • infrastrukturális elem (pl. sétányok, terek kialakítása, kerékpáros közlekedést segítő eszközök kiépítése)
  • tájépítészeti elem (pl. utcabútorok, fásítás, lépcső, vagy kerítés felújítása)
  • közterülethez kapcsolódó épületek (pl. használaton kívüli épület felújítása, lakóépületek közös tulajdonú részeinek rekonstrukciója)
  • nem beruházási célú, közösségformáló elemek (pl. digitális tájékoztató eszközök, okos eszközök, egyesület, vagy szövetség létrehozása, sportrendezvények, kiállítás)

A közösségi célú városrehabilitációs programok között olyan projektek szerepelhetnek, amelyek például egy közhasználatú ingatlanon kerülnek megvalósításra, így nemcsak a helyi közösséget erősítik, de egy nem kihasznált épületet is hasznosítanak, ezzel hozzájárulva a városmegújításhoz. A 250 millió forintos pénzügyi támogatásának a feltétele pedig ezen tényezők megléte: 

  • közösségi funkciót megvalósító építési munkák (pl. közösségi ház, sportlétesítmény felújítása, alulhasznosított épületek felújítása, korábbi projektek kiegészítése új funkcióval)
  • nem beruházási célú, közösségformáló elemek (a korábban már felsoroltak valamelyike)

A pályázat a megelőző években háromszor került meghirdetésre, többek között ezeknek a keretében újult meg a Nehru part, a Palotanegyed és a Nyugati tér egy része. A támogatás további feltételeiről, illetve a részletes leírásról a pályázati kiírásból lehet értesülni. 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés