Hirdetés
Vissza a pénzt! – Megcsúsztak a felújítással PDF Nyomtatás
2021. október 07. csütörtök, 07:00

postasstrandSzentendre a Postás szabadstrand fejlesztésére 29,8 millió forint vissza nem térítendő turisztikai támogatást nyert el tavaly decemberben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). Az önkormányzat szerint rajtuk kívül álló okok miatt nem tudták időre befejezni a projektet, ezért határidő-hosszabbítási kérelmet nyújtottak be, de a Magyar Turisztikai Ügynökség formai hibákra hivatkozva elutasította az önkormányzat kérelmét, és a teljes fejlesztési összeget visszakéri.

Kamerarendszer kiépítése, stéghosszabbítás és zuhanyfelújítás – többek között ezekre a fejlesztésekre kapott támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) Szentendre tavaly decemberben. El is kezdték a terveztetést, de hamar kérdésessé vált, hogy kapnak-e egyáltalán strandnyitási engedélyt – erről beszélt a 24.hu-nak a város alpolgármestere Pilis Dániel.

Ezt az engedélyt minden évben ki kell kérniük, a strandszezon előtt rendre meg is érkezik, idén viszont nem ment ilyen könnyen a folyamat. Évek óta probléma ugyanis, hogy néha kiömlik a fekália Szentendrénél, ilyenkor gyorsan le is zárják a strandot.

Az önkormányzat az év elején hónapokon keresztül levelezett az Nemzeti Népegészségügyi Központtal, majd megszakadt ez a folyamat. Csak telefonon értük el őket, végül április környékén azt mondták, hogy valószínűleg megkapjuk az engedélyt júniusban. Viszont a strandfejlesztési projektet jegeltük, hiszen minden bizonytalanná vált – nyilatkozta az alpolgármester. Később viszont folytatták a tervezést és a kivitelezést, elmondása szerint néhány fejlesztéssel el is készültek. Hozzátette, hogy a csúszást még a május 31-ei határidő előtt jelezték az MTÜ-nek, és beadták a határidő-hosszabbítási kérelmet a fenti okokra és a járványhelyzetre hivatkozva.

Az önkormányzat november 15-ig tartó határidő-hosszabbítást kért, de a kérelmet az MTÜ elutasította.

Formai hibára hivatkoztak, érdemi vizsgálat nélkül utasították vissza kérelmünket – mondta Pilis Dániel. Az alpolgármester azt is megjegyezte, hogy az MTÜ évekkel ezelőtt már megítélt egy több milliárdos turisztikai fejlesztést Szentendrének, 2020-ban viszont „mondva csinált okokra hivatkozva” visszavonta a támogatást a választás után.

Pilis szerint a turisztikai támogatási rendszer abból a szempontból erősen aggályos, hogy „a kormány úgy vonhat el korábban elnyert fejlesztési pénzeket, hogy ezt igazából nem kell megindokolni”.

Formai dolgokra hivatkoznak, és sarokba kényszerítik az önkormányzatot – nyilatkozta az alpolgármester.

Kerestük a Magyar Turisztikai Ügynökséget is a támogatás visszahívásával kapcsolatban. Az MTÜ válaszában azt írta, hogy a pályázati kiírás szerint a megvalósítási határidő 2021. május 31-én lejárt, de a fejlesztést még csak el sem kezdte a város, ezért a támogatói jogviszony megszüntetését kezdeményezték. Hozzátették, hogy a szentendrei önkormányzat a Kisfaludy Strandfejlesztési Program pályázatai során összesen 144,7 millió forint támogatásban részesült, amelyből 114,9 millió forintot a Postás Strand fejlesztésére egy korábbi fejlesztési ütemben már felhasznált és lezárt.

(24.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Nem sajnálom az 5.000 főnél nagyobb településeket, vannak kistelepülések akiknek... Tovább...
 • Van más választásuk? Tovább...
 • Azért az érdekes, hogy ugyanazok a kollegák dolgoznak a kormányablakban , mint a... Tovább...
 • ..érdekes, hogy senkit nem köteleznek a védőoltásra, janem"... Tovább...
 • ..és mi van a hivatali dolgozókkal?? Tovább...
 • Ez jó - elveszem a pénzedet, aztán tárgyaljunk, hogy mennyit adok vissza belőle?... Tovább...
 • ez a cikk jó nagy katyvasz... Tovább...
 • Megbecsülve és elismerve az áldozatos munkájukat, nem ellenük irányulóan jegyzem... Tovább...
 • Hol van ehhez képest a jegyzők bére? Az elmúlt években a jegyzői munka,hatás és ... Tovább...
 • Ja persze! Ez nagyon szép, DE!! Mi van a hivatalban dolgozó köztisztviselők kel?... Tovább...
 • ...a hivatali dolgozóknak meg marad a Probono és az ASP (ami Szent estén zárva l... Tovább...
 • Bezzeg a hivatali dolgozókról egy szó sincs megint. Mi pusztuljunk éhen! Tovább...
 • Egyetértek az átlátható önkormányzat programmal. Esetleg átlátható állam program... Tovább...
 • Ez nyíltan az önkormányzatok kivégzése, pénzügyi tönkretétele. Csak mellékesen m... Tovább...
 • SIRALMAS!!!! Eljutottunk oda, hogy egy utcáról bekerülő fiatal középfokú végzett... Tovább...