Hirdetés
Vissza a pénzt! – Megcsúsztak a felújítással PDF Nyomtatás
2021. október 07. csütörtök, 08:00

postasstrandSzentendre a Postás szabadstrand fejlesztésére 29,8 millió forint vissza nem térítendő turisztikai támogatást nyert el tavaly decemberben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). Az önkormányzat szerint rajtuk kívül álló okok miatt nem tudták időre befejezni a projektet, ezért határidő-hosszabbítási kérelmet nyújtottak be, de a Magyar Turisztikai Ügynökség formai hibákra hivatkozva elutasította az önkormányzat kérelmét, és a teljes fejlesztési összeget visszakéri.

Kamerarendszer kiépítése, stéghosszabbítás és zuhanyfelújítás – többek között ezekre a fejlesztésekre kapott támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) Szentendre tavaly decemberben. El is kezdték a terveztetést, de hamar kérdésessé vált, hogy kapnak-e egyáltalán strandnyitási engedélyt – erről beszélt a 24.hu-nak a város alpolgármestere Pilis Dániel.

Ezt az engedélyt minden évben ki kell kérniük, a strandszezon előtt rendre meg is érkezik, idén viszont nem ment ilyen könnyen a folyamat. Évek óta probléma ugyanis, hogy néha kiömlik a fekália Szentendrénél, ilyenkor gyorsan le is zárják a strandot.

Az önkormányzat az év elején hónapokon keresztül levelezett az Nemzeti Népegészségügyi Központtal, majd megszakadt ez a folyamat. Csak telefonon értük el őket, végül április környékén azt mondták, hogy valószínűleg megkapjuk az engedélyt júniusban. Viszont a strandfejlesztési projektet jegeltük, hiszen minden bizonytalanná vált – nyilatkozta az alpolgármester. Később viszont folytatták a tervezést és a kivitelezést, elmondása szerint néhány fejlesztéssel el is készültek. Hozzátette, hogy a csúszást még a május 31-ei határidő előtt jelezték az MTÜ-nek, és beadták a határidő-hosszabbítási kérelmet a fenti okokra és a járványhelyzetre hivatkozva.

Az önkormányzat november 15-ig tartó határidő-hosszabbítást kért, de a kérelmet az MTÜ elutasította.

Formai hibára hivatkoztak, érdemi vizsgálat nélkül utasították vissza kérelmünket – mondta Pilis Dániel. Az alpolgármester azt is megjegyezte, hogy az MTÜ évekkel ezelőtt már megítélt egy több milliárdos turisztikai fejlesztést Szentendrének, 2020-ban viszont „mondva csinált okokra hivatkozva” visszavonta a támogatást a választás után.

Pilis szerint a turisztikai támogatási rendszer abból a szempontból erősen aggályos, hogy „a kormány úgy vonhat el korábban elnyert fejlesztési pénzeket, hogy ezt igazából nem kell megindokolni”.

Formai dolgokra hivatkoznak, és sarokba kényszerítik az önkormányzatot – nyilatkozta az alpolgármester.

Kerestük a Magyar Turisztikai Ügynökséget is a támogatás visszahívásával kapcsolatban. Az MTÜ válaszában azt írta, hogy a pályázati kiírás szerint a megvalósítási határidő 2021. május 31-én lejárt, de a fejlesztést még csak el sem kezdte a város, ezért a támogatói jogviszony megszüntetését kezdeményezték. Hozzátették, hogy a szentendrei önkormányzat a Kisfaludy Strandfejlesztési Program pályázatai során összesen 144,7 millió forint támogatásban részesült, amelyből 114,9 millió forintot a Postás Strand fejlesztésére egy korábbi fejlesztési ütemben már felhasznált és lezárt.

(24.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Megyei önkormányzat minek van - mit csinál?! Intézményeket nem tart fenn, adót n... Tovább...
 • Teljesen egyet értek. Minket semmibe vesznek.Lehet hogy az a acél, hogy mielőbb ... Tovább...
 • Mindig mindenki ülésezik. DE! Az önkormányzatokn ál megint lesz béremelés!!! Han... Tovább...
 • Semmi értelme a közmunkának,csa k egyesek járnak jól....... Tovább...
 • Nagyon jó a rendszer, csak nem tudjuk kinek: 15 milka helyett kaptunk 2-öt...sze... Tovább...
 • A megyei önkormányzatokn ak - elsősorban a Fidesznek köszönhetően - sem érdemi f... Tovább...
 • Bár tisztelem munkásságodat, de ez a hajó már elment. Megkésett próbálkozás. Tovább...
 • Bocsánat, Kiskunlacháza nem Bács-Kiskun, hanem Pest megyében lévő település. Üdv... Tovább...
 • Na ez a cikk telibe találta a valóságot! Tovább...
 • Csak így tovább, gratulálok, mi szívesen elfogadjuk legalább lesz folt a gatyánk... Tovább...
 • "Arra pedig megkérhetném a kormányt, hogy bízza az emberek lakókomfortját saját ... Tovább...
 • Ez diszkrimináció, egyben alkotmány ellenes is! Az egyik településen élő állampo... Tovább...
 • Teljesen le vagyok döbbenve. Hol lesz ennek a vége? Úgy gondolom ez felér a koll... Tovább...
 • Eger 2,5 milliárd Ft bevételtől esik el a gépjármű adó elvétele, az iparűzési ad... Tovább...
 • Még szerencse, hogy az átlagpolgár kevésbé látogatja az oldalt. Sikerült a hitel... Tovább...