Hirdetés
Pénzt kapnak a jó adatszolgáltató önkormányzatok PDF Nyomtatás
2019. augusztus 28. szerda, 08:00

adatkAz idén 281 település nyert el összesen 150 millió forintot a Pénzügyminisztérium által kiírt "Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása" pályázaton.

Berczik Ábel, a tárca helyettes államtitkára hangsúlyozta: a megítélt összegek hozzájárulnak ahhoz, hogy a települések olyan magas színvonalú és példaértékű szakmai munkát végezhessenek, amely nagymértékben elősegíti a közpénzügyi döntések meghozatalát.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy növekszik azon települések száma, amelyek ezeket határidőben és kellő alapossággal tudják elkészíteni. Ezt jelzi az is, hogy egyre több helyhatóság felel meg a "Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása" pályázat feltételeinek, ezért a tavalyi évhez képest 50 millió forinttal növekedett a támogatás keretösszege - emelte ki a helyettes államtitkár.

A Pénzügyminisztérium által életre hívott pályázat célja, hogy elismerje azon önkormányzati dolgozók munkáját, akik a pénzügyi szakterületen látnak el ilyen jellegű feladatokat, valamint motiválja is őket a közszolgálati hivatásuk további gyakorlásához. A még az év elején megjelent kiírásra azok a települések jelentkezhettek, amelyek hiánytalanul és megfelelő színvonalon nyújtották be a tavalyi évre vonatkozó költségvetési beszámolóikat, illetve az időközi mérlegjelentésüket.

A megítélhető támogatás mértékét ezt követően egy szakmai teszt eredményeként állapította meg a szaktárca, a támogatás vissza nem térítendő és 2019. december 31-ig használhatják fel az önkormányzatok - közölte Berczik Ábel.

MTI

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #3 Valaki 2019-09-04 08:20
Én a jó adatszolgáltató pályázaton nyert összegből bruttó 142 000 Ft-ot kapok. Az idén a választásokból mennyit is kapnak a részt vevő dolgozók? Talán nem kellene sajnálni. Ezt a pénzt azért fogom megkapni, mert EGÉSZ ÉVBEN meg tudtam csinálni az aktuális jelentéseket és a beszámolót. Nem pár napi tényleges munkáért.
Idézet
 
 
+1 #2 Egy pénzügyes 2019-09-04 08:16
Azért van amivel vitatkoznék. Egy pénzügyesnek a "szűk körből" mindenki munkáját valamilyen szinten ismernie kell, mert mást sem tesz, csak javítja a hibáikat, hogy az adatszolgáltatá st egyáltalán fel tudja adni. Nem tudom, hogy a "többi szakterület" dolgozói ismerik-e legalább alapszinten a pénzügyi területet. Nekem tudnom kell ebben a gyönyörű új ASP rendszerben az adós, a pénztáros, a pénzügyes, az "iktatós" munkáját, mert nekem kell javítani, ha valami nem jó. Sőt ha szabadságon vannak, még helyettük is dolgozom. Ők vajon dolgoznak helyettem, ha én szabadságon vagyok? Mert ugye az adatszolgáltatá sért én felelek, a lánc legvége. És "baszhatom", ha nem tudom feladni. Mert ugye ez már csak az én felelősségem lesz. A "többi szakterület dolgozói" mossák kezüket ilyenkor. Egy kicsit több kollegalitást ha lehetne. Ha mi így beszélgetünk egymásról, mit is várunk a szakszervezetün ktől? Ja és arról nem is beszélgetünk, hogy pl. a választási feladatoknál a plusz pénzek nem a pénzügyes kollégáknál landolnak. Hanem általában az igazgatásban dolgozóknál. Én mégsem irigykedem, mert éppen az adatszolgáltatá st gyúrom egész éjjel, munkaidőn kívül. Köszönjük a jóindulatot.
Idézet
 
 
+5 #1 lófasz és estifény 2019-08-28 16:44
Ez mind szép és jó, de ebből megint csak a pénzügyesek részesülhetnek, jellemzően azok közül is csak szűk kör, holott ha a többi szakterület dolgozói nem végeznék a munkájukat rendesen, akkor baszhatná a pénzügy is az adatszolgáltatását!
Ja és emellett majd lassan nem lesz ilyen jó adatszolgáltató önkormányzat, mert olyan szánalmasan kevés pénzt kapunk mi köztisztviselők , hogy lassan a hivatalok kiürülnek (nézzük csak meg, hogy a közigállás.hu-n mennyi pénzügyest meg adóst keresnek, de a többi szakterületen sem jobb a helyzet)!
Minimálbért minden szakszervezeti vezetőnek mindaddig, míg el nem tudják érni, hogy legalább az átlagfizetést elérje a köztisztviselők bére is! Én sem kapok egy fillér fizetést sem, ha egész évben nem csinálok semmit, ezek meg kb 10 éve nem csinálnak ***t sem!
Azonnali sztrájkot, visszamenőleges béremelést, tisztességes bért a köztisztviselők nek!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Hát akkor nézzük, hogy milyen bevételt lehet még elvenni az önkormányzatokt ól -... Tovább...
 • A kör bezárult az önkormányzatok részére. A kormányzat elvonja a teljes gépjármű... Tovább...
 • Sajnos nem csak az említett önkormányzati kör kerül-került nehéz helyzetbe, hane... Tovább...
 • Ez aztán az ügyfélbarát ügyintézés. És a dolgozók mit szóltak ehhez. 42 óra/hét,... Tovább...
 • A magyar vidék - elsősorban a kis falvakra, városokra gondolok - halott. Nincs é... Tovább...
 • A leírtaktól nagyobb a baj a kistelepüléseke n ahol az adóerő képesség még a 100... Tovább...
 • Tisztelt Államtitkár Úr! Megadóztathatju k-e az önkormányzat közigazgatási terül... Tovább...
 • Á, dehogy fenyegeti pénzügyi csőd az önkormányzatoka t?! A kormány elvonja a tel... Tovább...
 • Az adott településen a helyi önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal a leg... Tovább...
 • ...elég nekünk ez a szorzó. Varga Mihálytól kapott - pár évvel ezelőtti 40.-Ft-o... Tovább...
 • Az 1990-es rendszerváltozá s , a demokrácia egyik alap pillére volt - sajnos már... Tovább...
 • Dolgozik az önkormányzati hivatalokban kb. 30.000. köztisztviselő. Többek között... Tovább...
 • Amennyiben a kormányzat elveszi az önkormányzatokt ól a maradék bevételeket is, ... Tovább...
 • Nem egészen jó az okfejtés. Az önkormányzatok mindent megtettek amit megtehettek... Tovább...
 • A magyar önkormányzatisá g végét jelenti a még megmaradt néhány bevételi forrás ... Tovább...