Hirdetés
Nagyot drágult a miskolci fürdő - az állam kifizeti PDF Nyomtatás
2019. február 08. péntek, 08:30

tapolKét cég pályázott a miskolctapolcai fürdő fejlesztésére, mindkettő nettó 12 milliárd forintot meghaladó árajánlatot tett. A miskolci önkormányzat tavaly júniusban még "csak" 8,6 milliárd forintra becsülte a szerződés értékét.

A miskolci önkormányzat az eredetileg becsült nettó 8,6 milliárd helyett 12,1 milliárd forintért építtet új fürdőt Miskolctapolcán. A kivitelezésre kiírt közbeszerzésre mindössze két ajánlat érkezett, a miskolci önkormányzatnak már korábban is dolgozó Peka-Bau 2000 Kft.-től és az építési tendereken szintén sikeres, budapesti székhelyű Épkar Zrt.-től - az előbbi 12 milliárd 139 millió forintos, míg az utóbbi 548 millióval drágább, 12 milliárd 687 millió forintos árajánlatot tett - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A közbeszerzési eljárást tavaly júniusban írta ki a helyi önkormányzat.

A nyertesnek kihirdetett, miskolci Peka-Bauval tavaly november végén szerződött az önkormányzat, húsz nappal azt követően, hogy a magyar kormány bruttó 12,7 milliárd forint támogatást hagyott jóvá a fürdőfejlesztés megvalósítására a Modern városok program keretében. Ezzel egy időben a kormány a fürdő és környezetének fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította.

Valósággá vált álomberuházás

Az önkormányzat tavaly november közepén adott ki közleménytarról, hogy Miskolcon épül az ország egyik legnagyobb wellness központja. "A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli majd be Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak. A legmodernebb nyugat-európai trendeket követő, a legmagasabb igényeket is kielégítő, a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató, egész évben nyitva tartó családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg. A futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők. Az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével" - írta közleményében a miskolci önkormányzat. (A strandfürdő felújításának első üteme 2,8 milliárd forintba került 2015-ben, ehhez a kormány csaknem 2,5 milliárd forinttal járult hozzá.)

Az önkormányzat számításai szerint az új fürdő 70-100 új munkahelyet és évi 280 ezer új látogatót jelenthet Miskolcnak. Több mint 600 millió forintból megújul a Barlangfürdő melletti őspark is a csónakázótóval együtt; az ide vezető utakat felújítják.

A cikk itt folytatódik

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • 3/3 Tovább...
 • Az évszázad vicce... Tovább...
 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...
 • Ezt már az államcsőd vagy csak a szele? Tovább...
 • Az MVM állami cég, tehát az állam egyetértésével - sőt lehet, hogy az utasításár... Tovább...
 • Ez egy nagy ordas hazugság. Dehogy ígér partnerséget. Pont le***ja, hogy mi van ... Tovább...