Hirdetés
Huszonhárom várost világít át az MVM PDF Nyomtatás
2016. február 11. csütörtök, 08:00

energiaSzakmai segítséget kap huszonhárom város az uniós támogatásokból finanszírozható energiahatékonysági beruházásaihoz az MVM és a Megyei Jogú Városok Szövetségének megállapodása alapján – írja a Magyar Idők. Az összesen több mint százhúszmilliárd forint értékű közbeszerzések ősszel indulhatnak.

Leghamarabb ez év őszén, majd a következő tavasszal nyílhatnak meg azok a közbeszerzési eljárások, amelyeket a megyei jogú városok írnának ki energetikai és energiahatékonysági beruházásaikra. Ezt megelőzően az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. végzi el az érintett városok energetikai felülvizsgálatát a társaság és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által tegnap aláírt megállapodás értelmében. A szerződés a 2014-2020 közötti időszak uniós fejlesztési pénzeinek felhasználásáról szól, amely hozzájárul hazánk 2020-ra kitűzött klímapolitikai céljai­nak eléréséhez, hangsúlyozta az aláírást megelőzően Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az együttműködés fő irányvonalai között említette a megyei jogú városok energetikai fejlesztési elképzeléseinek támogatását, kiemelve a károsanyag-kibocsátástól mentes energiatermelést. A lakosság környezettudatosságának növelését a felek lakossági-szakmai konferenciák szervezésével is segítenék más tájékoztatási programokon túl. Az MVM egyúttal tízmillió forintos támogatást is nyújt az MJVSZ-nek a tagvárosok és azok lakosságának hatékony érdekképviseletére.

Szita Károly, a szövetség elnöke, Kaposvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy a 23 megyei jogú városban összesen kétmillióan élnek, a fejlesztésektől az ő életminőségük és ellátásuk javulása várható. Mint mondta, a kormány most először döntött úgy, hogy a megyei jogú városok rendelkezhetnek a területfejlesztési operatív programok forrásai­val, két alapvető feltétel mellett: fordítsák az összegeket a gazdaság fejlesztésére, illetve az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Ennek szellemében a lehívható 387 milliárd forintos keretből 64 milliárd forintnak már megvan a helye, de a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (KEHOP) további hatvanmilliárd forintot fordítanának a megyei jogú városok energetikai fejlesztésére. Magyarország 2020-ig 12 ezer milliárd forint fejlesztési pénzt használhat fel. – A beruházások az ellátásbiztonság, a kiszámítható és megfizethető fogyasztói árak és a környezetbarát szolgáltatások szempontjából kiemelkedőek – mondta Szita Károly, továbbá kiemelte a fejlesztések munkahelyteremtő képességét. Az elnök kitért arra is, hogy a szövetség tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közműszolgáltatók és a közművek állami tulajdonban maradjanak, ne kelljen privatizálni azokat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...