Hirdetés
Áder János a polgármesterekhez fordult földünk klímája érdekében PDF Nyomtatás
2015. június 22. hétfő, 07:00

aderjÁder János köztársasági elnök az alábbi levélben fordult Magyarország polgármestereihez és önkormányzati képviselőihez.

Magyarország köztársasági elnökeként szólítom meg Önt.
Segítségét, aktív közreműködését kérem egy olyan ügyben, amely mindannyiunk jövőjét alapvetően befolyásolja, függetlenül attól, hogy hazánk mely településén élünk, miben hiszünk, vagy mit tekintünk fontosnak személyes és közös sorsunk alakulása szempontjából.

Az elmúlt hónapok híradásaiból bizonyára Ön is értesült arról a világméretű klímavédelmi kezdeményezésről, amelyet Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök indított el, és amit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is támogat. Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

A kezdeményezésre azért van szükség, mert ha nem teszünk semmit az emberi tevékenység okozta globális éghajlatváltozás ellen, akkor belátható időn belül nem fogunk ráismerni megszokott világunkra. A klímaváltozás negatív hatásait az özönvízszerű esőzések, az évről évre rekordokat döntő árvizek és a minden korábbinál súlyosabb aszályok formájában már ma is a bőrünkön érezzük.

Ez az akció nem pusztán természeti értékeink védelméről szól, hanem a saját életünk, javaink, biztonságunk és gyermekeink jövőjének megvédéséről, különös tekintettel arra, hogy a klímaváltozás hatása itt, a Kárpát-medencében súlyosabb következményekkel jár, mint Európa más térségeiben.

Idén decemberben Párizsban tárgyalóasztalhoz ülnek a világ vezetői, hogy döntsenek a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok visszaszorításáról, a világ szén-dioxid-kibocsátásának mérsékléséről. Sem az emberiség, sem Európa, sem Magyarország nem engedheti meg, hogy a párizsi klímacsúcson ne szülessen érdemi döntés.

Az esély ma még megvan erre. De korántsem érdekelt mindenki a sikerben. Fontos, hogy amikor a világ döntéshozói tárgyalóasztalhoz ülnek, kellő erővel szóljon mindazoknak a hangja, akik olyannak szeretnék megőrizni világunkat, amilyet nyugodt szívvel hagyhatunk az utánunk jövőknek örökségül. A cél az, hogy a www.elobolygonk.hu segítségével Magyarország polgárai közül is minél többen emeljék fel a hangjukat klímánk védelme érdekében.

Hazánk államfőjeként és négygyermekes családapaként magam is ezért kezdeményeztem Magyarország részvételét ebben az együttműködésen, jó szándékon és felelősségen nyugvó nemzetközi akcióban.

Örömmel tájékoztatom, hogy sokak mellett a Fővárosi Közgyűlés és a Megyei Jogú Városok Szövetsége már csatlakozott a kezdeményezéshez.

Most Önt szeretném személyesen megkérni arra, hogy www.elobolygonk.hu klímavédelmi honlapunkra ellátogatva támogassa a kezdeményezést.

Emelje fel Ön is a hangját!

Végül arra kérem, ossza meg az aláírásgyűjtő akció hírét szeretteivel, barátaival, minden Ön számára fontos közösség tagjával, mert mindannyiunk hangja fontos közös jövendőnk alakításában!

Cselekvő támogatásában bízva köszönöm figyelmét!


Tisztelettel
Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

Köztársasági Elnöki Hivatal

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Arra az egyszerű tényre is kellene gondolnia a tisztelt háziorvosnak, ... Tovább...
 • Minden kistelepülésen hozzáértő vízügyes szakember (is) dolgozik. A je... Tovább...
 • Szóval már a saját telken lévő vizet is megadóztatja a kormány, a leve... Tovább...
 • Minden "kellemetlen " ügyet ott hagynak a jegyző nyakán. Ezt miért nem... Tovább...
 • Ezekkel a kínai akku gyárakkal van egy kicsi probléma - a működésükhöz... Tovább...
 • Az EU ajánlata - nem küldjük a pénzt. Tovább...
 • Ha 10 évente kb. félmillióval csökken az ország lakossága - mellette m... Tovább...
 • Megőrülök ezektől a vármegye" megnevezésektől . Az, hogy ennyire kevés... Tovább...
 • Egyre több vármegyében" tombol a járvány...hm. Nem tán túltermelés van... Tovább...
 • Semjén Zsolt vezetésével, a Fidesz és a Jobbik képviselőinek támogatás... Tovább...
 • Az egyházaknak semmi nem elég, lassan már az egész ország kell - épüle... Tovább...
 • Igencsak téves azon orvosok betegellátással kapcsolatos vélekedése, mi... Tovább...
 • Érdekes, hogy ha valami nem a legjobb, akkor mindig külső okok és ármá... Tovább...
 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...