Hirdetés
Harminc település nyerte el idén a „Kerékpárosbarát” címet PDF Nyomtatás
2014. november 25. kedd, 09:00

kerekpA kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén, Balatonkenesén - tájékoztat közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kormány tervei szerint a 2014 és 2020 közötti időszakban további jelentős beruházások várhatóak ezen a téren. Az EuroVelo 6 Rajka–Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, a regionális és térségi funkciót ellátó kerékpáros létesítmények telepítése és bővítése mellett lehetőség nyílik az egyes települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is – jelentette ki az államtitkár.

Hegmanné Nemes Sára arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minden évben több kampányt szervez, amelyek során kreatív módszerekkel igyekszik népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. A szükséges infrastruktúra fejlesztése önmagában nem elegendő, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. A csatlakozók növekvő száma is igazolja, hogy egyre többen ismerik fel: a tudatos járműválasztás, amelyben helyet kap a kerékpározás is, számos előnyt tartogat a biciklista és környezete számára.

A Bringázz a Munkába! megmozdulás minden alkalommal rekordokat dönt a résztvevők számával, egyre több önkormányzat és munkáltató jelentkezik a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre. A tárca kiemelt – és nemzetközi összehasonlításban is rendkívül népszerű – rendezvénye az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap. E programok mind remek lehetőséget kínálnak a résztvevők számára, hogy megmutassák, mennyire érzékenyek a környezetvédelmi problémákra: mit tettek már e téren, mit terveznek a jövőben a környezetbarát közlekedési eszközök elfogadottságának növelése érdekében – közölte az államtitkár.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést. 2014-ben összesen 30 település és 39 munkahely nyerte el és így viselheti egy éven át a megtisztelő „Kerékpárosbarát” címet.

Az idén díjazott települések listája: Balatonkenese, Békés, Békéscsaba, Budaörs, Budapest Főváros XIX. Kerület – Kispest, Dévaványa, Gödöllő, Gyomaendrőd, Győr, Hévíz, Hódmezővásárhely, Jászberény, Köröstarcsa, Lenti, Makó, Mezőberény, Mórahalom, Nagykanizsa, Nádudvar, Nyíregyháza, Nyírtura, Rábapatona, Rákosmente, Szarvas, Szombathely, Tapolca, Tata, Újszentiván, Vác, Vásárosnamény.

Az idén díjazott munkahelyek listája: Baranya Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége,Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, BI-KA Logisztika Kft., Bringohinto Kft., Budapest III. Kerület Önkormányzata, Chemium Kft., Fermenta Kft., Hajdú-Ház Ingatlan Iroda, Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., Handler Nándor Szakképző Iskola, Hewlett Packard Magyarország Informatikai Kft., Hévíz Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület, Jabil Circuit Magyarország Kft., Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, K&H Bank Zrt., Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola, Köröstarcsa Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Köröstarcsa Község Önkormányzata Konyha, Köröstarcsa Község Önkormányzata Szabó Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Köröstarcsa Község Önkormányzata Napköziotthonos Óvoda, Köröstarcsa Község Önkormányzata Alapszolgáltatási Központja, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., Magyar Autóklub, Magyar Posta Zrt. Központi Szállítási Üzem, Magyar Telekom Nyrt., MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt., OBO Bettermann Hungary Kft., Paksi Atomerőmű Zrt., Pest Megyei Kormányhivatal, Pestszentimrei Zöld Liget Óvoda és Bagolyvár Tagóvoda, Pusztaszabolcs Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Ringató Körzeti Óvoda kuckó Tagóvoda, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény, Szegedi Műszaki Középiskola Csonka János Tagintézménye, Tarnamérai Szabó Sütőipari Kft., TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft., Zöldbogyóka Nonprofit Kft..

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...