Hirdetés
A felszámolás ellenére is lesz távfűtés és meleg víz PDF Nyomtatás
2012. szeptember 18. kedd, 06:00

 

szekesfehervarAz index.hu hírportál megírta, hogy a Fejér Megyei Bíróság elrendelte a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. felszámolását. A Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. ellen indított felszámolási eljárás nem befolyásolja a távfűtés- és melegvíz-szolgáltatást a városban - közölte az önkormányzat kommunikációs központja.

Az Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. felszámolásáról szóló, szeptember 3-án kelt, mostanra jogerőre emelkedett végzés megjelent a cégközlönyben. Az Opten cégtára szerint az elmúlt három évben 5,3 és 6,7 milliárd forint közötti árbevételt ért el a vállalat, a 2010-ig tartó, évi 300 millió forint körüli adózott nyereségét tavaly 567 milliós veszteség követte.

Az MTI megkeresésére a cégnél azt mondták: a héten tudnak tájékoztatást adni az üggyel kapcsolatban. Az önkormányzat közleményében az áll, mindent megtesznek a fehérvári távfűtéses lakásban élőkért, és jogi garancia is van a folyamatos szolgáltatás biztosítására. Mint írják, az eset sajnálatos, ám az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében szerintük a fejlemények senkit nem értek váratlanul.

A magántulajdonosok irányítása alatt álló Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. működési nehézségei miatt kezdeményezte az önkormányzat, hogy a szolgáltatót stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítsák. A város most köszönetet mond a kormánynak, hogy ezt megtette, hiszen ez a döntés garantálja, hogy a felszámolási eljárás idején is folyamatos legyen a fehérvári háztartások ellátása - áll a közleményben.

A jogszabályok szerint a felszámolási eljárás során állami felszámolót jelölnek ki, akinek törvényi kötelezettsége, hogy az eljárás lefolytatása alatt is gondoskodjon a hőtermelő berendezések üzemszerű működésének fenntartásáról, valamint a hőtermelést biztosító szakemberek további alkalmazásáról.

A székesfehérvári önkormányzat még júniusban tájékoztatta az MTI-t arról, hogy stratégiai jelentőségű gazdálkodó lett a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. Az akkori közleményben jelezték, a kormányrendeletre azért volt szükség, mert a távhőt és meleg vizet több mint húszezer lakás számára előállító hőtermelő cég felhalmozott adósságai miatt veszélybe került a szolgáltatás.

„A Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. - amelyben az önkormányzat az előző városvezetés elhibázott privatizációs döntése értelmében a közvetett többségi önkormányzati tulajdon ellenére, a társasági szerződés rendelkezései miatt nem képes meghatározó befolyást gyakorolni - jelentős hiteleit törleszteni nem tudja, és hatalmas összegekkel tartozik a gázszállító Főgáz Zrt.-nek” – jelezte az önkormányzat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...