Hirdetés
Védelmi Vonalak Együttműködése a Szervezetekben - Nemzetközi Ellenőrzési Szakkonferencia PDF Nyomtatás
2012. augusztus 13. hétfő, 08:00

A legújabb, legkorszerűbb ellenőrzési irányelvek a védelmi vonalak együttműködésére helyezik a hangsúlyt. A hatékony ellenőrzési tevékenység egyrészt védi a szűkösen rendelkezésre álló forrásokat, másrészt a tartalékok feltárásán keresztül gazdagíthatják a szervezeteket. Az ellenőrzési szakemberek nemzetközi találkozójára jelentős kedvezményekkel várjuk az önkormányzatok munkatársait.

A közigazgatásban a közpénzek védelme mára kiemelt szerepet kapott. A hatékony és szabályozott gazdálkodás követelménye az ezt támogató szakemberek számára olyan szerteágazó feladat, ahol folyamatosan be kell építeni az eszközök közé a szakma legújabb eljárásait. Az eredményes munkavégzés csak a különböző tevékenységi szintek együttműködésével biztosítható.

A megújuló ellenőrzési módszertan három különböző védelmi szintet definiál, amelyek egymást kiegészítve szabályozott együttműködő környezetben képesek biztosítani a szabályszerű és eredményes tevékenységet.

Védelmi szintek:

 1. operatív vezetés, belső kontrollok (vezetői ellenőrzés, munkafolyamatba épített ellenőrzés, beszerzés, számvitel, ellenőrzés témájú monitoring rendszerek)

 2. kockázat menedzsment, megfelelőség, szabályszerűség, kontrolling, minőségbiztosítás

 3. belső- külső ellenőrzés (korszerű módszertanok és technikák, könyvvizsgálóval való kapcsolattartás, együttműködés felső vezetéssel, igazgatósággal, képviselő testülettel, Felügyelő Bizottsággal)

A háromnapos konferencián 2012. szeptember 19-21 között a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetének meghívására 6 országból érkező előadók a legjobb gyakorlataikat mutatják be, illetve vitatják meg a résztvevőkkel szinkrontolmácsolás mellett. A plenáris üléseken az európai szervezet egyik vezetője Martin Stevens (Norvégia), Domokos László ÁSZ elnök, Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke és nemzetközi könyvvizsgáló cégek (Ernst & Young, KPMG, PWC) szakemberei tartanak előadásokat a védelmi vonalak legfontosabb elemeiről, feladatairól a mindennapi gyakorlatban. A második napon a közszféra, az állami vállalatok, pénzügyi és gazdálkodó szervezetek szakemberei 3 szekcióban, 4-4 témakörben tartanak beszámolókat tapasztalataikról. A résztvevők szabadon látogathatják a számukra legérdekesebb előadásokat, konzultációkat. A kínálat igen széles: több mint 30 program várja a résztvevőket.

A második nap estéjén – kikapcsolódásként – egy dunai hajóúton gálavacsora keretében vitathatják meg a hallottakat, elmélyítve a rendezvényen szerzett kapcsolatokat.

Az önkormányzatok, a központi közigazgatás és intézményeik részvételét megkönnyítendő, létszámtól függően 25-50%-os kedvezménnyel vehetnek részt a kimagasló szakmai értékű rendezvényen! Augusztusi jelentkezés esetén tovább 5.000,- Ft kedvezmény! További információk a www.konferencia2012.iia.hu honlapon, a program és a jelentkezési lap a cikk alján megtalálható letölthető formában.

 

Védelmi Vonalak Együttműködése a Szervezetekben

Nemzetközi Ellenőrzési Szakkonferencia.

2012. szeptember 19-21. Budapest, Telekom székház.

 

Részletes program

Jelentkezési lap

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Minden téren hátrányban.???? Tovább...
 • Tegnapi hír a MÁV-tól, hogy a Budapest-Cegléd -Szolnok vonalon 60-100 ... Tovább...
 • Homolya úrhoz képest Andersen, a nagy mesemondó a fasorban sincs. Tovább...
 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...