Hirdetés
Nyitrai Zsolt: a kormány támogatja a fogyatékossággal élőket PDF Nyomtatás
2022. szeptember 14. szerda, 08:30

allatkertbA fogyatékossággal élő emberek és az őket képviselő szervezetek számíthatnak a kormány támogatására – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Budapesten.

A politikus a harmincadik alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján mondott köszöntőt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Kiemelte, a kormány elkötelezett abban, hogy mindenki számára biztosítsa az integrációt és minden magyar polgár önálló életvitelét segítse.

„Rendkívül fontos számunkra a semmit rólunk, nélkülünk elv, azaz a fogyatékossággal élőket érintő ügyekben mindig kikérjük az érdekeiket képviselő szervezetek véleményét, amelyet beépítünk a döntésekbe” – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Kitért arra, hogy egy évtized alatt csaknem a háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi érdekképviseleti szervezetek állami támogatása.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös szervezésében zajló eseményen több ezer sérült fiatal vesz részt. Az esemény fővédnöke az idén Novák Katalin köztársasági elnök.

Karácsony Gergely főpolgármester azt hangsúlyozta: büszke arra, hogy a főváros 1991 óta támogatja a sérült gyermekek napját. „A rendezvényre az ország minden pontjából érkeztek fiatalok a nemzet fővárosába” – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

Mint elhangzott, a Volánbusz 19 megye 57 városából térítésmentesen szállította a résztvevőket a fővárosba. Magyarországon jelenleg mintegy 300 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal.

Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke arról beszélt az esemény megnyitóján, hogy a megélhetési válság és a növekvő rezsi nagyon sok értelmi sérült embert érint. Ezért javaslatokkal fordulnak a döntéshozókhoz annak érdekében, támogassák őket ebben a helyzetben.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke fontosnak tartja, hogy a másokkal együttélés feltételeire mind nyitottabbá váljon a társadalom.

Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója beszédében kiemelte, hogy az intézmény hosszú évtizedek óta együtt dolgozik az ÉFOÉSZ-szel a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Megemlítette azt is, hogy Áloméj az Állatkertben sorozatban a mozgássérülteknek szerveznek eseményt, és két évvel ezelőtt a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal elindították a VakációZoo programot, amelynek keretében a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos gyerekek tudnak egy-egy hetet eltölteni az Állatkertben.

A 30. alkalommal megrendezett sérült gyermekek napján számos program várja a fogyatékossággal élőket az intézményben, fellép mások mellett a Honeybeast és Vastag Csaba is.

(OPH)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...