Hirdetés
Országszerte emelkednek a parkolási díjak PDF Nyomtatás
2022. július 07. csütörtök, 08:30

parkolo2Több településen is szinte egyszerre emelkednek a parkolási díjak. Ennek az az oka, hogy a pandémia miatti veszélyhelyzet megszüntetése után most nyílt lehetőségük az önkormányzatoknak a változtatásra. Nagykanizsán és Fonyódon 20, Kaposváron 10, míg Balatonföldváron 30 százalékos emelésről döntöttek. Közben Pécsett megszűnik a zöld-rendszámos autók ingyen parkolása. Itt már csak a teljesen elektromos autók mentesülnek a fizetés alól.

Nagykanizsán 2017-ben alakították ki a fizetős parkolási rendszer díjait. Az elmúlt öt évben ezen nem változtattak. Az utóbbi években azonban már emelt volna a díjakon az önkormányzat, a pandémia miatt elrendelt veszélyhelyzet viszont ezt megtiltotta a képviselőtestületnek. Az autósok nem örülnek, de nem is lepődtek meg azon, hogy drágul a parkolás a városban.

„Erre számítani lehetett sajnos, az előzőleg bejelentett hírek alapján. Nem lehetett meglepődni, mert egyszerűen a városnak nincs más megoldása a jelen gazdasági helyzetben" - fogalmazta meg véleményét az egyik helyi.

A nagykanizsai önkormányzat 20 százalékos emelés mellett döntött.

„A kétszáz forintos parkolási díjon hajtottunk végre egy 20 százalékos emelést, így 240 forint lett egy órás parkolás, illetve még a bérleteknél hajtottunk végre korrekciókat, de szerintem nem olyan jelentős mértékben" - fejtette ki Híradónknak Fodor Csaba frakcióvezető.

A Balaton parton is több helyen drágább lesz a parkolójegy. Balatonföldváron 30, Fonyódon 20 százalékos emelésről döntöttek.

„2018-ban emeltük utoljára Fonyódon a parkolási díjakat: akkor 250 forintra, most július elsejétől pedig 300 forint/óra a díj egységesen mindenhol, ahol fizetős parkolót üzemeltetünk" - mondta Híradónknak Erdei Barnabás alpolgármester.

Pécsett azonban nem változnak a díjak, viszont a bérleteknél megszüntetik az úgynevezett egyes zóna bérletét, valamint a parkoló zónák határán munkaidőben csak két órára lehet az autókat leállítani. A jövőben pedig nem minden zöldrendszámos autó parkolhat majd ingyen a városban.

„A tisztán elektromos meghajtású autók parkolhatnak most péntektől ingyen Pécsen. Azok az autók, amelyek hibrid meghajtásúak, tehát az elektromos motor mellett belső égésű motorral is rendelkeznek, ugyanúgy meg kell vásárolniuk a parkolójegyet, mint mindenki másnak.

Az elektromos autók esetén is csak akkor érvényes a díjmentesség, ha az autót a rendszerben regisztrálja a tulajdonosa. Ha ezt nem teszi meg, akkor mindenki máshoz hasonlóan, jegyet kell vennie" - nyilatkozta Marton Ferenc a Pécsi Önkormányzat sajtóreferense Híradónknak.

(ATV)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...