Hirdetés
Időközi választások vasárnap PDF Nyomtatás
2022. június 23. csütörtök, 06:00

valasztas4Vas megyében hat, Somogyban három településen tartanak vasárnap időközi választást, Békéscsabán és Békésen időközi önkormányzati képviselő-választás lesz, négy községben polgármestert, két városban pedig egy-egy önkormányzati képviselőt választanak. Baranya három településén rendeznek időközi választást.

Kemeneskápolnán (Vas) 2020-ban feloszlatta magát a képviselő-testület, az időközi választáson pedig szavazategyenlőség alakult ki, így meg kell ismételni a voksolást, erre a koronavírus-járvány miatt csak most nyílt lehetőség. Balás Endre, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy vasárnap csak egy jelöltre szavazhat majd a 99 választópolgár, a független Csekéné Hóbor Kornélia Ilonára, aki 2019 óta vezeti a községet.

Telekesen (Vas) négy független jelölt indul az időközi polgármester-választáson: Ferencz Csabáné, Kálmán István, Koller Ferencné és Osvald Zoltán – közölte Babos-Szőllősy Gabriella aljegyző. A választói névjegyzéken 408-an szerepelnek.

Bozsokon (Vas) az előző polgármester, Darabos Béla (független) tavaly áprilisban bekövetkezett halála miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért egyetlen jelölt indul, a független Banga Anikó. A választói névjegyzéken 305-en szerepelnek.

Porpácon (Vas) négy független jelölt – Kutasi Krisztián, Süle Ernő, Schimmerné Schweiger Katalin és Borbély Balázs – közül választhatnak polgármestert vasárnap – közölte Erdős Katalin, a helyi választási iroda helyettes vezetője.

Kőszegen (Vas) egy helyi képviselő, Kiss Zoltán (Fidesz-KDNP) lemondása miatt kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani – közölte Zalán Gábor. Csíki István a Fidesz-KDNP, Bányai Németh Gábor a Momentum Mozgalom, Giczy János pedig a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként indul a választáson. A választói névjegyzékben 1234-en szerepelnek.

Sárváron (Vas) két szavazókörben 1535-en adhatják le voksukat, Németh Róbert a Fidesz-KDNP színeiben, Farkas János pedig függetlenként indul a képviselőségért. Azért kellett kiírni a választást, mert a korábbi képviselő, Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) elhunyt.

A Kaposvárhoz közeli Mezőcsokonyán (Somogy) a Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint két független jelölt, Ballér Péter és Sudárné Balázs Katalin pályázik az eddigi polgármester halála miatt betöltetlen tisztségre. Az indulókra 941 választópolgár egy szavazókörben voksolhat.

A somogyi megyeszékhely és Dombóvár között található Göllén (Somogy) szintén függetlenek versengenek a polgármesteri székért és a négy képviselő-testületi mandátumért. Kutyik Mátyás, Novák Márk és Rada Tamás polgármesterjelöltre, továbbá a tizenhét képviselőjelöltre 735 választó két szavazókörben adhatja le voksát. A választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

A Balaton délnyugati partján fekvő Balatonberényben (Somogy) Druskoczi Tünde és Horváth László szeretne településvezető lenni azok után, hogy a község képviselő-testülete feloszlott. A hat képviselői helyért tizenöten indulnak, ők és a polgármesterjelöltek is függetlenek, a mandátumokról 1119 választó egy szavazókörben dönthet.

Békéscsabán a Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) tanácsnok halála miatt megüresedett egyéni választókerületi mandátumért ketten indulnak: Alföldi Károly a Fidesz-KDNP, Varga Tamás szavazati joggal nem rendelkező alpolgármester pedig a Szarvas Péter polgármester által alapított Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben. A névjegyzékben 3371 választópolgár szerepel. A békéscsabai közgyűlésben a Hajrá Békéscsaba Egyesület 7, a Fidesz-KDNP jelenleg 6 képviselővel rendelkezik a két MSZP-s és egy DK-s politikus mellett.

Békésen az 1. számú egyéni választókerületben lesz időközi választás. Három jelöltet vettek nyilvántartásba: Földesi Mihályt, a Mi Hazánk jelöltjét, Füredi Jánost, a Fidesz-KDNP színeiben és Szalkai Imrét, akit a Kárpátia Kör indítja. A választásra azért van szükség, mert az eddigi képviselő, Vámos Zoltán (Fidesz-KDNP) összeférhetetlenségi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. A névjegyzékben 2104 választópolgár szerepel.

A Kelet-Ormánságban, a horvát hatérszélen fekvő Cúnban (Baranya) Döme Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltje mellett három független – Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer és Vas Sándor – indul a polgármesteri címért, míg a négy képviselői helyre tíz jelölt pályázik. A polgármester- és képviselőjelöltekre a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár szavazhat a település egyetlen szavazókörében.

A Völgységben, Mekényesen (Baranya) azért járulhat az urnákhoz a település egyetlen szavazókörében a 252 választásra jogosult, mert a falu 2019-ben megválasztott független polgármestere, Schild József lemondott tisztségéről. A település vezetői címéért egyedüliként László-Legedi Jánosné (független) indul.

A Harkány és Villány között fekvő Siklósnagyfaluban (Baranya) 320 választásra jogosult szavazhat a három független polgármesterjelölt – Jovánovics Tibor, Kopnyik József és Petrovics Tibor – egyikére. A választást azért kellett kiírni, mert a települést 2006 óta irányító független polgármester, Kosztics József lemondott posztjáról, miután tavaly költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...