Hirdetés
Budaörs 25 éves távhőszolgáltatási szerződést kötött a Veoliával PDF Nyomtatás
2022. április 25. hétfő, 07:30

tavho0Idén januártól a Veolia Energia Magyarország Zrt. szolgáltatja a távhőt a budaörsi lakásoknak és intézményeknek egy 25 évre szóló koncessziós szerződés keretében, mellyel a vállalat önkormányzati partnereinek száma 14-re emelkedett Magyarországon. A vállalat új üzemeltető cége, a Budaörs-Hő Kft. zökkenőmentesen vette át a korábbi szolgáltatótól a város ellátását és az ügyfélkezelést.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. az önkormányzattal kötött szerződése értelmében 2022 év elejétől átvette a budaörsi távhőrendszer üzemeltetését, amelybe a település lakásainak mintegy egynegyede (2 373 háztartás) és 13 helyi intézmény tartozik. A hosszú távú együttműködés részeként új üzemeltető céget alapított a Veolia, a Budaörs-Hő Kft-t, amely zökkenőmentesen átvette az üzemeltetést, valamint a szolgáltatással foglalkozó szakembereket a korábbi, önkormányzati tulajdonú BTG Nonprofit Kft-től.  Az idei fűtési szezon kiegyensúlyozott volt. Év eleje óta, amióta a cég az üzemeltető, nem történt jelentős, fogyasztói kört érintő meghibásodás, amelyhez hozzájárultak a kedvező időjárási viszonyok is.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere elmondta, hogy: „Rövid távon a karbantartás színvonalának növelését várja az önkormányzat a Veoliától, mert mint ismert városunk korábbi szolgáltató cége saját erőből már nem tudta ezt az akár több százmillió forintot is elérő terhet vállalni. Mivel a Veolia jelentős és tőkeerős piaci szereplő, ezért várakozásaink szerint hosszú távon olyan fejlesztések is megvalósulhatnak, amelyek jelentős környezetkímélést is eredményeznek majd városunk számára.”

Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy: „Büszkék vagyunk arra, hogy Budaörs Önkormányzatának partnerévé váltunk, hiszen vállalatunk központja is ebben a városban működik, így még inkább elkötelezettek vagyunk a lehető legprofesszionális szolgáltatás biztosítása mellett. A távhőszolgáltatásba hosszú távú szakmai befektetőként kapcsolódunk be és már vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy bővíthető-e a távhőrendszer, illetve a későbbiekben milyen fejlesztéseket valósíthatunk meg.”

A Veolia Energia Magyarország Zrt. hosszú távon növelni kívánja távhőpiaci részesedését, hiszen nemzetgazdasági szinten is egyre nagyobb jelentősége van a hatékony és környezetkímélő szolgáltatási megoldásoknak. Az üzletág megítélése folyamatosan javul. Eddig a felhasználók a távhőszolgáltatást legfőképp kényelmes, hatékony és költségkímélő megoldásként látták. Azonban az utóbbi évek korszerűsítési törekvéseinek köszönhetően egyre inkább környezetbarát megoldásnak is számít, amely legalább 10%-os megtakarítást biztosít az energiahordozó-felhasználásban, csökkenti a légszennyező anyagkibocsátását és ezzel élhetőbbé teszi a városokat, településeket.

Az önkormányzatok részéről is egyre erősebb az elmozdulás abba az irányba, hogy egy város energiaellátását szakcégekre bízzák. Az egyre szigorúbb fenntarthatósági elvárások és szabályozások, valamint a fokozódó szakemberhiány által teremtett környezetben az erős szakmai hátérrel rendelkező szereplők eredményesebben tudják az ellátást biztosítani.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Minden kistelepülésen hozzáértő vízügyes szakember (is) dolgozik. A je... Tovább...
 • Szóval már a saját telken lévő vizet is megadóztatja a kormány, a leve... Tovább...
 • Minden "kellemetlen " ügyet ott hagynak a jegyző nyakán. Ezt miért nem... Tovább...
 • Ezekkel a kínai akku gyárakkal van egy kicsi probléma - a működésükhöz... Tovább...
 • Az EU ajánlata - nem küldjük a pénzt. Tovább...
 • Ha 10 évente kb. félmillióval csökken az ország lakossága - mellette m... Tovább...
 • Megőrülök ezektől a vármegye" megnevezésektől . Az, hogy ennyire kevés... Tovább...
 • Egyre több vármegyében" tombol a járvány...hm. Nem tán túltermelés van... Tovább...
 • Semjén Zsolt vezetésével, a Fidesz és a Jobbik képviselőinek támogatás... Tovább...
 • Az egyházaknak semmi nem elég, lassan már az egész ország kell - épüle... Tovább...
 • Igencsak téves azon orvosok betegellátással kapcsolatos vélekedése, mi... Tovább...
 • Érdekes, hogy ha valami nem a legjobb, akkor mindig külső okok és ármá... Tovább...
 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...