Hirdetés
Nyírbátor - újabb iparipark-fejlesztés PDF Nyomtatás
2021. november 08. hétfő, 09:30

palkovicslBefejeződött a nyírbátori ipari park infrastrukturális és energetikai fejlesztését célzó bővítés, a közel 2,5 milliárd forint értékű beruházást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

A miniszter elmondta, hogy az ipari parkok olyan lehetőségeket biztosítanak a cégeknek, amelyekkel részben egymást motiválják, másrészt elősegíthetik közös szolgáltatások létrehozását.

A nyírbátori ipari park esetében minden feltétel adott ahhoz, hogy az itt működő, alapvetően magyar tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokat helyzetbe hozva egy úgynevezett science park jöhessen létre - fogalmazott Palkovics László.

Az önkormányzat 460 millió forint pályázati támogatást nyert el a parkban működő inkubátorház fejlesztésére és bővítésére. Nyírbátorba ebben az uniós ciklusban 48 programban 35 milliárd forint értékű fejlesztési forrás érkezett.

Máté Antal, a település polgármestere emlékeztetett, hogy a mintegy kétszáz településről ingázó közel ötezer munkavállalót foglalkoztató létesítmény Szabolcs-Szatmár-Bereg egyik legnagyobb ipari parkja.

Az 57 hektáros nyírbátori ipari park bővítése több részből állt: a parkot és az M3-as autópályára vezető utat összekötő útszakasz építéséről, az ipari terület autóbusz megállóhelyeinek kialakításáról és az áramellátás fejlesztéséről 2018-ban született döntés, az ehhez szükséges több mint egymilliárdos forrást részben a Terület- és településfejlesztési operatív program nyertes pályázata segítségével finanszírozták.

A beruházáshoz az önkormányzat 300 millió forintot biztosított, a költségek emelkedése miatt az uniós forrást a kormány további 200 millió forinttal egészítette ki. A parkban működő multinacionális társaságok, valamint a kis- és közepes vállalkozások újabb beruházásai és kapacitásbővítései miatt szükség volt a park áramhálózatának fejlesztésére is: az áramszolgáltató saját forrásból 700 millió forintot fordított arra, hogy 15 megawattos többletteljesítményt kapjanak az üzemek és új fogyasztókat tudjon fogadni az elektromos rendszer.

A nyírbátori ipari parkban működik többek közt a gyógyászati segédeszközöket előállító dán Coloplast, a német Diehl repülőgépalkatrész-gyára, a szintén német érdekeltségű, járműelektronikai alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft., illetve az olasz tulajdonú Serioplast és Farmol műanyag palackgyárai.

(HelloVidék)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...
 • Milyen évközi béremelés?Legfe ljebb a minisztereknek. A köztisztviselő... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • 38.650,Ft illetményalap 2023-ban is a költségvetési törvény szerint. ... Tovább...
 • Ehhez nincs mit hozzátenni! Tű pontos helyzetelemzés. Nem a szívem csü... Tovább...
 • Eszméletlen!!! A kormány tud erről? Jahnem. Tovább...
 • Ez így elég lesújtó. Csak ennyire képes a NER elit a válság közepén? H... Tovább...
 • Brüsszel kéri a kormányt, hogy emelje meg a tanárok fizetését, a kormá... Tovább...