Hirdetés
Rendőrség előtt a siófoki fürdő ügye PDF Nyomtatás
2021. július 29. csütörtök, 08:00

siofok3Hivatalból a rendőrségnek is megküldte a siófoki Galerius fürdő üzemeltetésével kapcsolatos belső vizsgálat eredményét Lengyel Róbert, a város polgármestere, aki szerint jelentés alapján több bűncselekmény gyanúja is felmerült – írta meg a Népszava.

A létesítményt 2006-ban az akkor fideszes városvezetés, mint Siófok új, turistacsalogató látványosságát avatta fel, ám alig másfél évtized alatt az épület olyannyira leromlott, hogy a belső fürdőteret már nem is lehet használni. Lengyel Róbert, a balatoni város ellenzéki, a Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben megválasztott polgármestere szerint az 1,2 milliárd forintért megépített épület „rothad, pállik, roskad, rozsdásodik: ez megint sokba fog kerülni a siófokiaknak”. A jelenlegi városvezetés által felkért szakértői vélemények szerint az épület szellőzési rendszerének terve és kivitelezése sem felelt meg az előírásoknak, a megfelelő szellőzés híján a gépészti berendezéseket a vegyi anyagokkal terhelt, páradús levegő kikezdte, vagy már teljesen tönkre is tette. A polgármester korábban arról beszélt, hogy a kivitelezők például a családi házakhoz alkalmas szigetelőanyagot használtak.

Lengyel Róbert szerint a fürdő jelenlegi üzemeltetője, az önkormányzati tulajdonban lévő Balaton-Parti Kft. új igazgatója, Várkonyi Csaba írásban tájékoztatta a létesítmény korábbi működtetésével kapcsolatos jogsértések gyanújáról, majd a polgármester ezután belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, melyet Siófok alpolgármestere, Molnár Anita vezetett. „Az elkészült jelentés alapján a vélelmezett jogsértések egy része viszonylag friss, mindenképp elévülései időn belüli, s mivel nem zárható ki bűncselekmény gyanúja, ezért hivatalból elküldtem a rendőrségnek a teljes dokumentációt. Innentől a nyomozó hatóság jogköre, hogy eldöntse, indít-e nyomozást az ügyben” – fogalmazott Lengyel Róbert.

A Népszava korábban megkereste Siófok 2014 előtt húsz évig regnáló, fideszes polgármesterét, Balázs Árpádot, aki nem válaszolt a fürdővel kapcsolatos kérdéseikre. A kivitelező Strabag érdeklődésükre közölte, a 2006-ban átadott projektet a szerződésben foglaltak szerint teljesítették, ahogyan a felmerült garanciális igényeket is a garancia időszaka alatt, az átadás óta eltelt 15 év üzemeltetési gyakorlatot és annak körülményeit pedig nem ismerik. A fürdő május közepétől ugyan a hétvégékre kinyitott, ám június végén műszaki problémák és balesetveszély miatt előreláthatóan egy évre bezárt.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...
 • 2008 óta nem változott az illetményalap, ilyen szakszervezette l nem i... Tovább...
 • Az önkormányzati dolgozókra vonatkozó illetmény szó szerint gyalázatos... Tovább...
 • Szeretném tudatni országunk vezetésével, hogy ezt a rendkívül bonyolul... Tovább...
 • Tisztelt Önkormányzati Klub. Volna egy kérdésem a vállalkozó háziorvos... Tovább...
 • Nehéz higgadnak maradni elnök úr szavai után, van annak egy diszkrét b... Tovább...
 • 1990-ben létrejött demokratikus államrendszer és közigazgatás célként ... Tovább...
 • Nem működik a kalkulátor...má snál esetleg?:D Tovább...
 • Látványos gesztusra készül a kormányzat, jövőre jelentősen emelni terv... Tovább...
 • Ebből is látszik mennyit hazudik kormányunk! Tovább...
 • Kistelepülésen a béremelés most már több mint 10 éve ÁLOM! Hol vagyunk... Tovább...
 • Az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők bruttó átlagkere... Tovább...
 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...