Hirdetés
Buszokra ültetnék a siófoki nyaralókat PDF Nyomtatás
2021. július 30. péntek, 08:00

siofokbuszSiófok közúti forgalma a nyári hónapokban és a frekventált időzónákban nagyvárosi forgalommal vetekszik, ezért átfogó stratégiára van szükség a város közlekedésének megújításához, hangzott el az új helyi civil platform, a SióKör összejövetelén.

A sonline.hu beszámolója szerint szakértői szemmel a várost közlekedési szempontból túlkereslet jellemzi, ami megfojtja a települést. Ekés András, a fenntartható közlekedés mellett elkötelezett Mobilissimus Kft. ügyvezetője arról számolt be, a buszos tömegközlekedés újratervezése kis lépésnek hat, a naponta megélt közlekedési anomáliákra csekély hatást gyakorolhat mindaddig, amíg nem következnek be átfogó változtatások.

Hozzátette, ezen a téren Siófok évtizedes, megoldatlan problémákat görget maga előtt.Mint sorolta, nincsenek a városközponttól távolabb eső nagy parkolók, ahonnan a Balatonhoz érkezők autó nélkül juthatnának le a parti területekre, nincsenek transzferbuszok, amik alternatívát jelentenének az autós közlekedésre és egyelőre az egyes tömegközlekedési eszközök összhangja sincs kialakítva.

Siófokon részben azért nem lehet közlekedni, mert a meglévő gépkocsipark és az a többlet, amit a nagy számban és folyamatosan forgalomba kerülő autók tesznek ki, sokkal több, mint amit a város közúthálózata el tud viselni. Ezért is fontos, hogy miként pozicionáljuk a helyi autóbuszos közlekedést és abban milyen szolgáltatást nyújtunk – fogalmazott a szakértő.

Hozzátette, ha ez egy vonzó, komfortos szolgáltatás, amiről az utas tudja, hogy megbízható menetrenddel közlekedik, és ennek köszönhetően egy forgalmas nyári napon nem kell autóba ülnie és parkolóhelyet keresnie a parton, akkor szívesen választja a tömegközlekedést az autózás helyett.

A találkozó résztvevői szerint a mentrendi újítás mit sem ér, ha az utazók vagy a turisták, akik használnák a helyi járatos buszokat, nem tudnak arról, hogy azok mikor és merre közlekednek.A SióKör tagjai azt javasolták: dömpingszerű információ-áramoltatással el kell érni, hogy a vendégek zöme legalább a nyaralás alatt tömegközlekedjen, mert gyorsabb, kényelmesebb és csökkenti a városi autós forgalom nyomását.

Mintaváros lehetne Siófok, amelyik irányított parkolás menedzsmenttel és forgalomszabályozással megpróbálja ésszerűen rendbe tenni azt a terhelést, ami ma a város közlekedésére nehezedik – mondta Ekés András.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...
 • 2008 óta nem változott az illetményalap, ilyen szakszervezette l nem i... Tovább...
 • Az önkormányzati dolgozókra vonatkozó illetmény szó szerint gyalázatos... Tovább...
 • Szeretném tudatni országunk vezetésével, hogy ezt a rendkívül bonyolul... Tovább...
 • Tisztelt Önkormányzati Klub. Volna egy kérdésem a vállalkozó háziorvos... Tovább...
 • Nehéz higgadnak maradni elnök úr szavai után, van annak egy diszkrét b... Tovább...
 • 1990-ben létrejött demokratikus államrendszer és közigazgatás célként ... Tovább...
 • Nem működik a kalkulátor...má snál esetleg?:D Tovább...
 • Látványos gesztusra készül a kormányzat, jövőre jelentősen emelni terv... Tovább...
 • Ebből is látszik mennyit hazudik kormányunk! Tovább...
 • Kistelepülésen a béremelés most már több mint 10 éve ÁLOM! Hol vagyunk... Tovább...
 • Az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők bruttó átlagkere... Tovább...
 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...