Hirdetés
Akad, ahol kisebb költségvetésből augusztus-szeptemberben tartják meg a községi rendezvényt PDF Nyomtatás
2020. június 22. hétfő, 09:00

vasarElmarad: a községek legjobban várt nyári programjára, a falunapra idén a legtöbb helyen „kiakasztották ezt a táblát.” 500 fő alatti rendezvények néhány napja már ugyan tarthatóak, ám az önkormányzatok a gépjárműadójuk kiesése miatt is, takarékossági okokból sok helyen már nem számolnak idén falunappal.

Bódi Guszti és Margó, Cozombolis vagy éppen a Lord együttes is fellépett volna július közepén a kétnapos Tápszentmiklósi Nyári Fesztiválon. „Sajnáljuk, hogy meg kell szakítanunk a közel húsz éves hagyományunkat, de sokkal fontosabb most a biztonság, az egészség, a működőképesség megtartása” – jelentette be Kovács József, a mintegy ezer lelkes falu polgármestere.

Az önkormányzat szervezte eseményről a Blikknek elmondta: nem volt mit tenni, hisz jogszabály írta elő, hogy  augusztus közepéig többezres rendezvény nem tartható. Csúsztatni sem lehetett, hisz a fellépőkkel egy-másfél évre előre le kell kötni az időpontot. „Ráadásul önkormányzatunk jókora összeggel, 22 millió forinttal járul hozzá a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, ugyanis ennyi az a gépjárműadó, amelyet be kell fizetnünk.

Ez, a költségvetésben betervezett bevételi összeg kiesett, módosítani kellett, s ennek részeként töröltük a fesztivált. Hiányozni fog nekünk is és a fesztiválozóknak, de nem vállalhattunk rizikót az új helyzetben: felelősséggel gazdálkodik az önkormányzat, így azt a jövőben sem teheti. Nálunk nincs iparűzési adó, a gépjárműadóra építettünk, ami most elkerül tőlünk – megértjük és alkalmazkodunk a helyzethez” – folytatta a településvezető. Győr-Moson-Sopron megyében – s országosan is - egyelőre nagyon kevés helyen hirdettek erre az évre falunapot.

Akadnak települések, ahol így vagy úgy, de megtartják a rendezvényt. „A napokban egy kérdőíven keresztül mértük fel a győrladamériek igényét, melyből egyértelműen kiderült, hogy szeretnék, ha idén is lenne falunap. Emiatt úgy döntöttünk, hogy szeptember 13-án, a búcsúval összevonva megrendezünk egy költségtakarékos rendezvényt – a fellépőkön, a programon még dolgozunk” – jelezte Pappné Kett Adrienn győrladaméri polgármester. A pécsi járáshoz tartozó Cserkúton is hosszas egyeztetés után döntöttek, hogy nem júniusban, hanem augusztus 21-én, de megtartják a falunapot – ezzel szeretnék pótolni az elmaradt gyermeknapot is.

„Hála Istennek mehetnek végre a kisebb bulik. Jupijé” – így reagált a falunapok egyik legnépszerűbb énekese, MC Hawer közösségi oldalán arra, hogy néhány napja 500 fő alatt már tartható koncert vagy zenés rendezvény a veszélyhelyzet megszüntetésével – apróbb településeken még nincs későn megszervezni az idei bulit.

(Blikk)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • De miért nem nyilvános - hiszen az ország érdekét szolgálja, vagy nem?... Tovább...
 • Lassan minden területen ez lesz - orvosi végzettség nélkül a háziorvos... Tovább...
 • Igen, meg 32.000. önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselő! A... Tovább...
 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...