Hirdetés
Újra kinyit a Palkonyai Termelői Piac PDF Nyomtatás
2020. május 28. csütörtök, 09:30

palkonya1Kihagyhatatlan programajánlat a hétvégére az ínyenceknek és a szabadba vágyóknak: május 30-31-én Palkonya Újra Kinyit!

A villányi borvidék méltán híres és kedvelt falvacskája nem csak természeti adottságaival hívogatja a látogatókat, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is közkedvelt úticél. A Palkonyai Termelői Piacon újra a legkiválóbb helyi termékek közül válogathatunk: a Blázsovics boroktól kezdve, a Dunamente Sajtműhely, az Anirol Chilli és a Fructus Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet termékein át, egészen a Mároki finomságokig mindent megtalálhatunk.

Kezdhetünk akár a borospincéknél, vagy a legendás Palkonyai Termelői Piacon, ahol a helyi termelők kézműves termékeivel belekóstolhatunk a vidék jellegzetes ízvilágába, legyen szó akár különleges sajtokról, mézről, vagy házi chiliről. Palkonya az egész családot ígéretes programokkal és nagyszerű hangulattal várja: amíg mi a nyitott pincék és a piac standjai között barangolunk, a gyerekeket kézműves programok várják, hogy kicsik és nagyok egyaránt maradandó élményekkel térhessenek haza.

A Palkonyai Termelői Piac és a Pavilon Gasztroterasz Palkonya megálmodója, Blázsovics Attila szavai alapján az idei év megpróbáltatásait követően elérkezettnek látják az időt egy közös kikapcsolódásra, ehhez pedig tökéletes alkalom a Palkonya Újra Kinyit nevet viselő rendezvényük, amire az ország minden pontjáról várják a Vendégeket. Terveik szerint az év hátralevő részében folytatják a csoportos borkóstolókat pincelátogatással, havi rendszerességgel pedig a hagyományos palkonyai rendezvényeket, ahol a programoknak is helyszínt biztosítanak, és termelői piacot is szerveznek, valamint az elmaradt események pótlása is a céljaik között szerepel 2020-ban.

A Pavilon Gasztroteraszon már vár minket a sistergő grillkolbász illata, amit coleslaw salátával, mustárral, helyben sütött kovászos kenyérrel kínálnak, és amit a csendes dombok közt barangolva válogatott borokkal öblíthetünk le. A rutinosabbak érkezhetnek akár pléddel is, és a környező szőlődombokon elheveredve élvezhetik Palkonya nyugalmát. Az aktív pihenésre vágyóknak pedig a helyi turistaösvények és biciklis túrák ígérnek szebbnél-szebb betekintéseket a környék látnivalóiba, de a helyi halastó is tartogathat egy-két jó fogást.

Madárcsicsergés, virágzó dombok és ízek kavalkádja – aki már járt Palkonyán, örökre a szívébe zárja az egyutcás kis gasztrofalut. A dátumot tehát már most érdemes feljegyezni: május 30-31. – újra kinyit Palkonya!

HelloVidék

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...