Hirdetés
Rengeteg dolog újul meg Zalaegerszegen PDF Nyomtatás
2020. március 12. csütörtök, 08:30

zalaegerszVízi közmű fejlesztésére szánt forrásokról, utak fejlesztéséről, a Gébárti-tó szabadidős célú beruházásairól, illetve két új szobor állításáról is döntött Zalaegerszeg közgyűlése - közölte a város polgármestere. 

Balaicz Zoltán a közgyűlési döntések között említette egyebek mellett, hogy a város idén 270 millió forintot fordít az ivóvízrendszer, 469 milliót pedig a szennyvízhálózat fejlesztésére és karbantartására, a Zalavíz Zrt. pedig pályázati forrásból 27,5 millió forintot használhat fel több utcát érintő fejlesztési, rekonstrukciós feladatokra.

A Modern városok program keretében a Göcseji Múzeum közelében 99 férőhelyes új parkoló épül, a 9,5 milliárd forintos beruházással zajló uszoda- és strandépítés részeként pedig áprilisban megnyitják - a további építkezések lezárultáig - ideiglenesen befedett új kültéri medencét. A települési operatív programból megvalósuló új sport- és rendezvénycsarnok tervezésének közbeszerzése nemrég lezárult, a hat jelentkezőből májusra választják ki a nyertes tervezőt - ismertette a polgármester.

Korábbi források átcsoportosítása miatt 768 millió forintos kerete van a városnak arra, hogy közlekedési fejlesztéseket valósítson meg, ezek között szerepel az egyik legjelentősebb utca, a Kosztolányi kétirányúsítása, illetve a Balatoni úton két körforgalom kétsávossá tétele a közlekedési gondok megoldására. A szabadidőközpontként ismert Gébárti-tó eddigi, 724 milliós forintos fejlesztései mellett újabb, mintegy 300 millió forintos forrásból a zöldfelület, a közművek és a játszóelemek bővítését végzik el - részletezte Balaicz Zoltán, aki kitért arra is, hogy tavaly 37 eredményes közbeszerzési eljárás zárásaként kötött szerződést a város. A nyertesek 84 százaléka - ez összesen 21 céget jelent - zalai, zalaegerszegi vállalkozás.

A polgármester említést tett arra is, hogy a közgyűlés döntése értelmében Béres János szobrászművész alkotásaként 16 millió forintos költséggel II. Rákóczi Ferencnek emelnek emlékművet a zalai megyeszékhelyen. Darabos Géza és a Reneszánsz Kőfaragó Kft. tervei alapján, 18 millió forintos összegből pedig a magyarság szabadságküzdelmei előtt tisztelgő emlékművet és országzászlót állítanak az egykori felszabadulási emlékmű helyén.

Balaicz Zoltán jelezte továbbá, hogy a Göcseji Múzeum igazgatója, Kaján Imre 2020 nyarán nyugdíjba vonul, így az éppen jelentős bővítés alatt álló intézmény vezetői posztjára pályázatot írnak ki.

(HelloVidék)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...