Hirdetés
Már nem csak a fővárosban okoz gondot a hulladékszállítás PDF Nyomtatás
2018. október 30. kedd, 08:00

szemet01Végigfutott a magyar sajtón, hogy összesen 116 településen áll le a szemétszállítás, miután a Zöld Híd szemétszállító cég bejelentette: alulfinanszírozottság miatt nem tudja vállalni a továbbiakban a szolgáltatás elvégzését.

A cég bejelentése szerint összesen 130 milliós havi mínuszban vannak, és mintegy 2,5 milliárd forintra lenne szükségük a helyzet rendezésére. Közleményük szerint hosszabb leállás esetén a Katasztrófavédelem köteles gondoskodni a hulladék elszállításáról, ezért egy, maximum két szállítás kimaradására lehet számítani.

Megkérték továbbá a településen élőket, összesen 125 ezer családot, hogy a felhalmozódó hulladékot biztonságos módon, az edény méretének megfelelő, a későbbi elszállíthatóság érdekében lezárt zsákokban, lehetőleg saját területen tárolják. Társasházak esetén azt javasolták, hogy a közös képviselő vagy a gondnok segítségével jelöljék ki az átmenetileg felhalmozódó, zsákokban gyűjtött hulladékok ideiglenes tárolási helyét.

Hangsúlyozták, a leállás nem csak a hulladékszállítást, hanem a hulladék tárolást és feldolgozást is érinti, ezért a leállási időszakban beszállítást nem áll módjukban fogadni. A leállás ideje alatt ugyanis valamennyi központjuk, telephelyük és hulladékudvaruk zárva tart.

A Katasztrófavédelem egyeztetést kezdeményezett a céggel

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a szemétszállítás zavartalansága érdekében egyeztetésre berendelte a Zöld Híd Nonprofit Kft. és Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. képviselőit péntek délutánra – közölte az OKF Kommunikációs szolgálata.

A közlemény szerint amennyiben a 116 Nógrád és Pest megyei település szemétszállításáért felelős Zöld Híd Kft. nem képes ellátni az élő szerződésében vállalt feladatait, akkor a katasztrófavédelem kész a jogszabályban előírtaknak megfelelően mindent megtenni annak érdekében, hogy az érintett településeken biztosított legyen a szemétszállítás.

A fővárosban is áll a szemét

Korábban beszámoltunk arról a budapesti problémáról, hogy a városban élők ugyan kitolják a házuk elé a szelektív hulladékgyűjtő kukákat, azokat az FKF Nonprofit Zrt. munkatársai mégsem szállítják el a szokott időben. A problémát tapasztalva sokan telefonon próbálják értesíteni a céget a problémáról, többeknek ugyanakkor fogalma sincs, hogy mi lehet a késlekedés oka, mint ahogyan azzal sincsenek tisztában, hogy mit tehetnének az adott helyzetben.

Megkerestük az ügyben a céget hogy megtudjuk, mi lehet az egyre többször felmerülő probléma oka. Az FKF válaszában kifejtette, a munkaerőpiaci helyzet a cégre is komoly hatással van, ami miatt több más munkakör mellett hulladékrakodásra is folyamatosan keresik a jelentkezőket.

A cég leszögezte továbbá: tisztában vannak a hiány házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre gyakorolt hatásával, aminek eredményeként az időbeni csúszások előfordulhatnak. A lemaradásokat ugyanakkor a vállalat másnap, illetve hétvégi munkavégzés elrendelésével folyamatosan igyekszik pótolni.

(Világgazdaság)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 közszolgálatban 2018-10-30 22:03
Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a 40 ezüstért- mint Júdás annak idején- már vannak jelentkezők.(Fördős,Vécsey,Hertel..)
Azért az érdekes, hogy csak mára sikerült "SOROS" szlogent LMP-re cserélni. Hát igen, gyengül a NER szellemi ereje.Szegény katasztrófavédő k meg gazsulálnak a sok hülyeséghez. A hét vicce, hogy majd ők országosan, meg minden, na ne.Nyilván a cél szentesíti az eszközt,- úgy jó keresztényi tanítás szerint- kiadták a kilövési utasítást Gémesire meg Gyenesre.Az, hogy közbe több százezer ember szív, az kit érdekel, az a lényeg,hogy ők jól érezzék magukat.Tiszta retró érzés és fíling mely "Rákosi elvtársra" hajaz.
Idézet
 
 
+3 #1 Gyenes Zoltán 2018-10-30 16:28
Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A hibák beismerése korrigálása nem a gyengeség jele hanem a felelősségválla lás, a magabiztosság és értelem velejárója. Attól jobb lesz-e a rendszer ha a politika maga alá gyűri? Ma még nem tudjuk, de őszintén szólva valami nagyon mellé kezd menni az értelem, a konzervatív értékrend terén.Nagyon sajnálom azokat a szakembereket akik rengeteg energiát fektettek egy élhetőbb környezet megteremtésért, vesztettek, de szerintem velük együtt a józan többség is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...