Hirdetés
Soros-ellenes önkormányzati összefogást sürget Szita Károly PDF Nyomtatás
2017. december 08. péntek, 08:15

szita karoly02Az önkormányzatok nem kérnek Soros György bevándorlásszervező irodáiból, sem pedig abból, hogy a magyar falvaikat és városokat migránsok lepjék el – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján, amelyről többek között a Magyar Nemzet számol be.

Szita Károly (Fidesz–KDNP), aki egyben Kaposvár polgármestere, azt közölte, találkozást kezdeményez a többi a településvezetővel, hogy egyértelműen kinyilvánítsák ezt a véleményüket.

Azt mondta, aggodalommal figyeli polgármester kollégáival a Brüsszelből és „Soros György környékéről” érkező híreket, melyek szerint a brüsszeli vezetés felső korlát nélküli betelepítést támogatna. Eszerint azok lennének a célországok, ahol nincs vagy kevés a migráns, így Magyarország az egyik fő célpont lenne.

Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar országgyűlési választásokba, a bevándorlásellenes kormányt leváltsa, mert a „migrációpárti” ellenzéket szeretné az ország élén látni – mondta, hozzátéve: a polgármesterek azonban nem akarják a településeik nyugalmát feladni, mert akkor a biztonság egyik pillanatról a másikra megszűnne.

Közölte, két bevándorlásszervező iroda helyszínét – Pécset és Debrecent – már be is jelentették.

Az önkormányzati szövetség vezetője szerint Soros György több százezer dollárt oszt majd ki az elkövetkező hetekben azért, hogy a migrációt támogató politikáját a lehető legszélesebb körben Magyarországon is érvényre tudja juttatni.

Emlékeztetett, egy éve mintegy 2500 település vezetőjével levelet írtak Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, azt kérve, tegyen le a kötelező betelepítési kvóta iránti szándékáról. Úgy látszik azonban, nem tettek le erről a szándékukról, sőt még nagyobb erővel akarják érvényre juttatni, ám abból „a magyarok nem kérnek” – mondta.

Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP), Csepel polgármestere azt közölte: a budapesti kormánypárti polgármesterek csatlakoznak Szita Károly MJVSZ-elnök kezdeményezéséhez, mert a fővárosi kerületek sem szeretnék, ha a bevándorlást segítő irodák nyílnának.

Hozzátette, 2016 januárjában a XXI. kerület is elutasította a kötelező kvótát, mert nem kérnek azokból az illegális bevándorlókból, „akiket Brüsszel ide akar telepíteni a nyakunkra”.

Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb európai város, büszkék vagyunk a kultúránkra és arra is, hogy karácsony közeledtével a családjainkat biztonságban tudhatjuk – mondta.

Szerinte a magyar főváros nem csak a fejlődése, szépülése, hanem a biztonságossága miatt is vonz nagyon sok turistát. Nem szeretnénk úgy járni, mint Németország vagy Olaszország, ahol a migránsok gyakorlatilag ellepték a nagyvárosokat, mi szeretnénk megőrizni a magyar kultúránkat – közölte a polgármester.

Borbély Lénárd arról beszélt, mindennek azért is van kiemelt jelentősége Csepelen, mert 2014-ben ott (a Budapest 17. országgyűlési egyéni választókerületben) olyan képviselőt választottak Szabó Szabolcs (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) személyében, aki szerinte teljesen szembemegy az ott élők akaratával.

Szerinte Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa „személyesen és pártján keresztül is azt támogatja, hogy 15 ezer embert betelepítsenek Magyarországra, Budapestre, és ha már ő itt helyben képviselő, akkor akár Csepelre is”.

A XXI. kerületi Ady Endre úti lakótelepen tartott sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte, hogy a városrészben számtalan önkormányzati lakás van, és ezeket eddig a rászoruló családoknak utalták ki. Azt mondta, nem szeretnék, ha – a nyugat-európai országokhoz hasonlóan – arra kényszerítenék őket, hogy ezekből a lakásokból a magyar családokat kiköltöztessék, és a helyükre migránsokat kelljen betelepíteni.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...