Hirdetés
Népszerűek a munkaerőpiaci felzárkóztatást segítő képzések PDF Nyomtatás
2017. január 31. kedd, 09:00

kepzes0Az általános kompetenciafejlesztő tréningeket a Zsigmond Király Egyetem, a szakmai képzéseket a Felnőttképzők Országos Szövetsége szervezi, és a napokban zárultak a közigazgatásban dolgozók számára tartott oktatási programok ‒ mondta el a Rádió Orienten Hunyadi István, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat városigazgatója, a Városgazda Nonprofit Zrt. elnöke.

Elindultak a képzések a tavaly év végén megnyílt, Norvég Alap által finanszírozott Képzéskoordinációs Irodában a XVIII. kerületben. Az épület üzemeltetéséért, fenntartásáért a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a felelős. Az intézmény áprilisig ingyenes, munkaerőpiaci felzárkóztatást segítő kurzusokkal várja az érdeklődőket.

A képzésekre komoly érdeklődés van – ismertette Hunyadi István. A városigazgató kifejtette, az oktatási kurzusokra előzetesen feliratkozottak létszáma meghaladta a maximális keretet, az akkreditált tanfolyamok telt házzal zajlottak. Hangsúlyozta, a képzések jelenleg pilot üzemmódban működnek. Mint mondta, a Konfliktus és stressz-kezelési készségfejlesztés kurzus nagy érdeklődést váltott ki, míg az angol nyelvi készségfejlesztő képzés egy speciális képzés, hiszen célja, hogy a Budapest Airport Zrt. különböző munkaköreiben, illetve a reptér területén jelenleg dolgozó, illetve jövőbeni alkalmazottak ügyfélkapcsolati tevékenységét fejlessze. Kiemelte, nagy érdeklődésre számítanak a Projektmenedzsment ismeretek és készségek fejlesztése kurzus kapcsán, ugyanakkor speciálisabbnak tekinthető a Vezetői kompetenciák fejlesztése kurzus, amelynek célja a vállalatok vagy önkormányzatok különböző munkacsoportjait, részlegeit irányító középvezetők vezetői készségeinek fejlesztése, amelynek eredményeképpen a csoportok, részlegek tevékenysége hatékonyabbá válik, ugyanakkor nő az alkalmazottak elégedettsége, csökken fluktuációjuk.

A januárban induló, hosszabb, OKJ-s szakképesítés​t biztosító képzésekre (Építő- és anyagmozgató gép kezelője - targonca vezető és Szabályozott hőmérsékletű, valamint túlméretes és túlsúlyos áruk szállítmányozási koordinátora) nagy az igény ‒ hangsúlyozta. Ezekre a repülőtér közelségében megtalálható logisztikai cégek miatt volt szükség – részletezte a városigazgató.

Január elején zárultak a közigazgatásban dolgozók számára, a Lillehammeri Egyetem professzorai által tartott angol nyelvű kurzusok. A képzésben Vecsés Város Önkormányzatának, Pestszentimre-Pestszentlőrinc Önkormányzatának munkatársai mellett több XVIII. kerületi intézmény dolgozói vettek részt. A több mint 40 résztvevőnek 6 csoportra bontva, foglalkozások keretében kellett alkalmaznia a megtanult elméleti ismereteket – közölte Hunyadi István. Hozzátette, a cél, hogy a közigazgatásban dolgozók megismerjék az innovatív eszközöket, és a kurzus révén hatékonyabban végezzék munkájukat.

A tanfolyamokra történő jelentkezés folyamatos.

A Képzéskoordinációs Iroda a későbbiekben a belső, szakmai kérdések megtartására is alkalmas lesz – zárta szavait a szakember.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...
 • Minden téren hátrányban.???? Tovább...
 • Tegnapi hír a MÁV-tól, hogy a Budapest-Cegléd -Szolnok vonalon 60-100 ... Tovább...
 • Homolya úrhoz képest Andersen, a nagy mesemondó a fasorban sincs. Tovább...
 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...