Hirdetés
Cél az élhető és szerethető vidék PDF Nyomtatás
2015. november 13. péntek, 07:00

kemecse varoshazaA kormánynak kötelessége olyan életfeltételeket teremteni minden magyar településen, hogy az oda születő emberek azt érezzék, érdemes ott leélniük az életüket - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén, az új városháza átadásán.

A vidéki képviselő-testületek, a polgármesterek, a megválasztott és a térséget szolgáló országgyűlési képviselők küldetése az, hogy mindenki számára olyan élhető és szerethető helyeket hozzanak létre, amelyek biztosítják a boldogulás lehetőségét is – mondta beszédében Lázár János. „Ehhez több évtizedes lemaradást, hiányokat, elmaradást, munkahelyeket kell pótolnunk, létrehoznunk, és az itt alkotni vágyókat és értéket teremtőket kifejezetten támogatnunk” – szögezte le.

A város fejlődésére kitérve Lázár János azt mondta, az elmúlt négy évben a kormány és a helyi vezetés közös munkája több milliárd forinttal segítette a kisváros működését és boldogulását. Az önkormányzat adósságának átvállalása, de sokkal inkább az ide hozott fejlesztési forintok remélhetőleg képesek lesznek megteremteni olyan élet feltételeit, amely a biztos és kiszámítható jövőt ígéri minden helyi ember számára.

A Kemecsén felépítendő börtönnel kapcsolatban Lázár János azt mondta, egy ekkora állami intézmény, funkciójától függetlenül, jó példa arra, hogyan lehet vidéki települések előtt olyan állami beruházásokat megnyitni, amelyek munkahelyeket jelentenek. „Nekünk az a kötelességünk, hogy a beruházásainkkal, a támogatáspolitikánkkal, a vállalkozók helyzetbe hozásával, a munkahelyek megteremtésével megpróbáljunk egy ajánlatot tenni” – folytatta. Szerinte ez az ajánlat ugyan sokára és nehezen tud versenyképes lenni Nyugat-Európa béreivel, de azzal, hogy a város, az önkormányzat és a közösség hogyan fogadja be, és hogyan tartja meg az itt élőket, milyen lehetőséget ad a boldogulásukra, mérlegelési szempontot ad a maguk és gyermekeik boldogulásáról dönteni kényszerülő embereknek: „Nem mindegy, milyen körülmények között éljük le az életünket, ennek jegyében támogatunk minden olyan polgármestert Szabolcs-Szatmár-Beregben, aki az itt élőkkel összefogva jobbá és komfortosabbá szeretné tenni települését.”

Arról is beszélt, hogy az elmúlt huszonöt évben a közélet területén csak a város- és községházák, illetve a képviselő-testületek és a polgármesterek tudták növelni azt a bizalmat, amit 1990-ben az első demokratikus választáson kaptak, és újabb választásokkal megerősítve azóta is élveznek. A következő idők nagy kérdése az lesz, hogy a városházán elérhető szolgáltatásokkal hogyan lehet egyszerűbbé és élhetőbbé tenni az emberek életét – mondta. Az új városháza átadása alkalmából azt is bejelentette, hogy 260 millió forintos kormányzati támogatásból járási hivatal épül Kemecsén, további 600 millió forintot pedig egy sportcsarnok létrehozására fordítanak.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter arra emlékeztette a közönséget, hogy a Nyíregyháza közelében fekvő kisváros 2005-ben nyerte el a városi címet, azóta kimagaslóan építkezik azért, hogy a rangjához méltó körülményeket teremtsen az itt élők számára. A több mint 360 millió forintos támogatásból felépített új városháza jól jelzi és megerősíti Kemecse térségi szerepét is – jelentette ki Seszták Miklós. Azt is hozzátette, hogy az elmúlt öt évben 2,5 milliárd forint értékű beruházás valósult meg a városban. Lipők Sándor polgármester tájékoztatása szerint a beruházás száz százalékban támogatásból valósult meg, az önkormányzat további 30 millió forintos önerejéből az épület körül fekvő zöldterületet rendezték.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...
 • ...lassan minden önkormányzatban IS lesznek és vannak pozitív tesztese... Tovább...
 • Hogyis??? Mikor nem működhetnek a testületek, mert a polgármester gyak... Tovább...
 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...