Hirdetés
Rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt PDF Nyomtatás
2022. július 12. kedd, 06:00

budapestbrand logoA budai oldalon kialakítandó rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt, melynek részeként többek között street art eseményt, a közösségi térhasználatot ösztönző eseményeket, valamint zenés-táncos programokat is támogatnak.

A napokban hirdették ki a Budapest Brand nZrt. és Budapest Főváros Önkormányzata közös pályázata, a Budapest Tuning 13+1 nyertes projektjét, melyeket 2022. év végéig valósítanak meg az ötletgazdákkal együttműködésben. A program lehetőséget ad arra, hogy a kezdeti javaslatokat együtt fejlesszék tovább a kiírók és a pályázók. Így kerül idén a budai oldalra a Valyo (Város és Folyó Egyesület) rakparti pihenőparkja, kihasználva a Lánchíd felújítása miatt egyébként is lezárt szakaszt.

A Lánchíd felújításának részeként a budai alsó rakpart június 20-án felszabadult a gépjárműforgalom alól és ez augusztus 14-ig így is marad. Ezt az alkalmat megragadva kerül át a pesti alsó rakpart tavalyi kísérletének folytatása a szemközti oldalra, visszaadva a városlakóknak a területet. Várhatóan július 15-re a városlakók már birtokba is vehetik az új közösségi teret.

A Budapest Tuning projekt részeként idén további 13 projekt megvalósítását tervezik. A Kispálya kategóriában szabadtéri közösségi programok, programsorozatok valósulnak meg. A Nagypályán indulók közösségi aktivitást is magukban foglaló, városi tereket formáló, kísérleti ötletekkel pályáztak.

Az Arcade mobil – lézerjátékok egy triciklin program részeként a város épületei, homlokzatai retro videójátékok képernyőivé alakulnak át, melyet egy triciklin hoz el a MeetLab csapata. A Budapest Tuning részeként egy estére görkorcsolyás diszkóvá alakul a város egyik tere.

A nagy nemzetközi street art eseményhez csatlakozva Budapesten is megrendezik a Meeting of Styles graffiti jamet. A budapesti élőfestést párhuzamosan zenés-táncos programok egészítik ki. A Kis Távolságok Városa Alapítvány egy újabb köztes körút megrajzolásával és forgalommentesítésével kívánja ösztönözni a közösségi térhasználatot a Székely Mihály - Kazinczy - Szentkirályi utcákban, multifunkcionális mikroszínpadok segítségével megmutatva a városi térhasználat legizgalmasabb oldalát.

A Budapest Open Mic projekt a város csomópontjain hoz létre multifunkciós standokat, amelyek lehetőséget és hangot adnak a hátrányos helyzetű fiataloknak és az arra járóknak a rap segítségével. A Pokoltól a Paradicsomig - Dante a Gellért-hegyen című program az Isteni színjáték adaptációját tárja az érdeklődők elé.

A további projektek között találhatók a budapesti piacokat zenei élményekkel megtöltő, a Népszínház utca környékének közösségi megújítását célzó, mémeket a városi térben megjelenítő, közösségi teret térfestéssel és utcabútorokkal kialakító, rákospalotai kulturális fejlesztéseket tartalmazó projektek, valamint zarándoklat is.

A nyertes projektekről bővebb információk a www.budapesttuning.hu weboldalon találhatók.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...
 • Most soroltam 3.000.-Ft-tal, 35 évnyi munka után. Hát köszönöm szépen!... Tovább...
 • Oké, legyen 18 fok. DE: nagyon sok kistelepülés hivatalában 1-2 ember ... Tovább...
 • Egy dolog az, hogy mondjuk 18 fokban dolgozik a köztisztviselő (ülőmun... Tovább...
 • Mese! A környezetemben élők közül senkinek nem nőtt ennyivel a kereset... Tovább...
 • Ja! Persze 20 %. Kivéve a közigazgatás, az önkormányzatok! Évek óta se... Tovább...
 • Kevés. Ja és egyébként mi lesz jövőre - mert tendencia szerint még nag... Tovább...
 • Majd csak ezután fog igazán csökkenni, szeptembertől jönnek a megemelt... Tovább...