Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Tudásod a jövőd! - új képzések PDF Nyomtatás
2014. május 13. kedd, 06:00

tudasodajovodÚjabb 173 képzés indul a Tudásod a jövőd! projektben. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba. A 204 millió forintos program több mint 2600 ember képzésekbe való bekapcsolódását teszi lehetővé 89 településen.

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal tájékoztatása szerint a május 20-31. közötti időszakra a képző intézmények 2576 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, csaknem 2,7 milliárd forint értékben.

A projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. Miután a közép-magyarországi régió az Európai Unió meghatározása szerint fejlettebb térségnek számít, a felhasználható forrás kisebb, mint a többiben.

Az eddigi képzésekre több mint 122 ezren jelentkeztek, közülük 56 ezren élnek hátrányos helyzetű kistérségekben. A 45 év felettiek száma meghaladja a 46 ezret. Az összes regisztrált száma több mint 335 ezer.

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal emlékeztetett arra, hogy a kormány ezzel a programmal „soha nem látott lehetőséget” nyit meg a képzésekben résztvevőknek arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy idegen nyelvet tanuljanak.

A Tudásod a jövőd! projekt honlapján egyebek mellett az olvasható, hogy a program alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerő-piaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése. A projekttel az Európai Unió országaiban meghirdetett élethosszig tartó tanulás igényének kialakításáról szóló programhoz csatlakozunk.

Ossza meg a bejegyzést

 

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?