Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Pályázat: gyermekétkeztetést szolgáló konyhafejlesztések PDF Nyomtatás
2019. április 02. kedd, 07:00

gyermeketkeztetes01Idén is pályázhatnak bölcsődei és óvodai konyhák megújítására az önkormányzatok: a kormány ötödik alkalommal írt ki pályázatot a gyermekétkeztetésben részt vevő konyhák és étkezők felújítására, építésére, valamint konyhai eszközök beszerzésre.

A kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja, hogy a gyerekek korszerűbb környezetben, jobb minőségű, egészségesebb ételeket kapjanak – közölte a pénzügyminiszter, Varga Mihály. A pályázat célja, hogy támogatást nyújtson az önkormányzatoknak az óvodai és bölcsődei gyermekétkeztetést szolgáló konyhák, étkezők felújításához vagy új kialakításához azokon a helyeken, ahol ilyen még nem áll rendelkezésre.

A pályázat keretében különféle berendezések beszerzésére is lehetőség nyílik, ennek tervezett összege azonban nem haladhatja meg az összberuházás 50 százalékát. Lényeges, hogy ezáltal korszerű, energiabarát fejlesztés valósuljon meg, így csökkentve a fenntartás jövőbeli költségeit, valamint szem előtt tartva a környezetvédelmi szempontokat – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A maximális támogatási összeg 40 millió forint lehet önkormányzatonként, a településeknek költségvetésük teherbírása szerint önerőt kell hozzátenniük. Ennek alapján az igényelhető állami hozzájárulás mértéke akár 95 százalék is lehet. A részletes pályázati feltételeket a kormányzati honlapon elérhető felhívás tartalmazza. A pályázatokat az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, legkésőbb 2019. június 20-ig. A megítélt vissza nem térítendő támogatásokat 2021. december 31-ig használhatják fel az önkormányzatok.

A Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, Berczik Ábel hétfőn az M1 aktuális csatornán arra emlékeztette a nézőket, hogy 2015 óta 480 önkormányzat nyert támogatást, összesen több mint 12 milliárd forint értékben. Mint mondta, a pályázatra való igényt az is alátámasztja, hogy minden évben többszörös a túljelentkezés.

Ossza meg a bejegyzést

 

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?