Hirdetés


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2021. ápr. 12., hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Alkuszi megbízás

 

bizt_modul_kA rendszer működtetése alkuszi tevékenység, amelyhez a Biztosítási törvény szerint felhatalmazás szükséges. Ezen felhatalmazást biztosítja az Alkuszi megbízás, amely az ÖBR esetében nem jogosítja fel az alkuszt az Ügyfél nevében történő önálló kötelezettségvállalásra. Az ÖBR megismeréséhez nem szükséges az Alkuszi szerződés megkötése, de az ajánlatkéréshez már a törvény előírja meglétét.

Az Ügyfél ajánlatkérési, szerződéskötési folyamatait az Alkusz, jelen esetben a Magiszter Biztosítási Alkusz Kft. támogatja. Az alkusz a Biztosítási törvény hatálya alatt áll, és csak az Ügyfél felhatalmazása alapján tevékenykedhet, mely lehetővé teszi az ajánlati fázis lebonyolítását, és a szerződéskötés előkészítését is. Az Alkuszi megbízás során az Ügyfél megbízza a Magiszter Biztosítási Alkusz Kft-t, hogy számára az ÖBR-en keresztül ajánlatokat gyűjtsön, azokat továbbítsa felé, a kiválasztott ajánlat tekintetében szerződést készítsen elő, az Ügyfél által hagyományos módon aláírt szerződéseket érvényesítse, a rábízott szerződéseket kezelje, lejáratait figyelje.

A megbízás az alkuszi tevékenység feltétele. Kiemelendő azonban, hogy aláírásával az Ügyfél nem vállal kockázatot, hiszen csak az általa kezdeményezett ajánlat kérés esetén kezdi tevékenységét, és szerződés/kötelezettségvállalalás csak akkor jön létre, ha az Önkormányzat saját elájrásárendje szerint azt hitelesen aláírja.

 

Alkuszi megbízás minta

ÖBR - Biztosítási Szabályzat

 

Vissza az előző oldalra

 

Tovább az Önkormányzati Biztosítások oldalra

Ossza meg a bejegyzést