Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2023. jan. 27., péntek, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Önkormányzati Biztosítások Rendszere (ÖBR)

bizt_modul_kÖn ajánlatot kér a rendszer használatával, és a biztosítók versenyeznek, hogy ki tudja olcsóbban megkötni Önnel a szerződést!

A tapasztalatok szerint mintegy 30%-os díjcsökkenés jellemző az alkufolyamat végére!

Vagyonbiztosítások, felelősség- és gépjármű-biztosítások önkormányzatok, költségvetési szervek, társulások és önkormányzati vállalatok részére!

A rendszer alkalmazása lényegesen költségtakarékosabb, mint a biztosítók közvetlen, vagy ügynökeiken keresztül történő megkeresése, mert a legkedvezőbb díjak az egymás alá kínáló biztosítók árlejtéses licitje nyomán alakulnak ki.

On-line módszerekkel támogatott biztosítás kötés az önkormányzatok kötelezettségvállalási folyamatainak beépítésével.

Kérdezzen!

• ETK Szolgáltató zRt: 222-40-43, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,

• ÖBR ügyfélszolgálat: Hajdú György 06-20-324-9167, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,

• vagy tegye fel kérdéseit hozzászólás rovatunkban, illetve az ÖBR lehetőségein!

 
A biztosítások áttekintése
A biztosítási szerződések jellemzően egy évre érvényesek és 30 nappal a lejárat előtt lehet azokat felmondani, illetve módosítani. Az átfutási időt is figyelembe véve 45-90 nappal az évforduló előtt érdemes megkezdeni az eljárást, hogy az ÖBR használatából adódó megtakarítások realizálhatók legyenek.
 
Kockázatok megadása

Az ügyfél maga döntheti el, milyen kockázatokat szeretne biztosítással kezelni. Az oldal egyszerűen kitölthető, de kérheti az ügyfélszolgálat segítségét. Korábbi biztosítási kötvényének elküldésével a kockázati adatlapot a rendszer kitölti.

 
Ajánlati fázis, árlejtéses licit

A kockázati adatok megadása után az Ügyfél elindítja a díjajánlat kérést. A biztosítók rögzítik ajánlatukat, majd egymás árait megismerve az árlejtési liciten korrigálják azokat lefelé.

 
A szerződéskötési fázis

A licit lezárását követően választhatja ki a legmegfelelőbb ajánlatot. A rendszer ebben sorba rendezéssel és kommentekkel segíti. Ezután letölti a kijelölt biztosító szerződéstervezetét, amelyet az Ügyfél – amennyiben elfogadja - saját szabályai szerint aláír. Az aláírt szerződést beszkennelve juttatja vissza a rendszerbe.

 
Az árlejtéses licit

Az árlejtéses licit az optimális biztosítási díj elérésének leghatékonyabb formája. Az ajánlatkéréskor elégséges csak az igényelt fedezetek, önrészek és a biztosítandó vagyontárgyak értékének meghatározása, a biztosítók ezek alapján elkészítik az ajánlatot.

 
Az önkormányzati Biztosítások Rendszer használata

A biztosítási ajánlatok bekéréséhez a biztosítási törvény alapján szükség van valós és cégszerű adatok megadására - * - mely alapadatok nélkül a biztosítók sem tudnak ajánlatot készíteni -, illetve szintén e törvény alapján biztosítási alkusz - már az ajánlatok beszerzésének időszakában is - csak a megbízóval előzetesen megkötött megbízási szerződés alapján járhat el.

 
Alkuszi megbízás

A rendszer működtetése alkuszi tevékenység, amelyhez a Biztosítási törvény szerint felhatalmazás szükséges. Ezen felhatalmazást biztosítja az Alkuszi megbízás, amely az ÖBR esetében nem jogosítja fel az alkuszt az Ügyfél nevében történő önálló kötelezettségvállalásra. Az ÖBR megismeréséhez nem szükséges az Alkuszi szerződés megkötése, de az ajánlatkéréshez már a törvény előírja meglétét.