Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Magyar Önkormányzati Tükör - szemelvények PDF Nyomtatás
2013. február 25. hétfő, 08:30

 

mot_2013_01A Magyar Önkormányzati Tükör c. havilap legújabb számának cikkeiből szemezgettünk. A teljes kiadványt letölthetik a cikkünk végén található linkek segítségével.

Néhányan kimaradtak a kistelepülési adósság átvállalásból

Az idei évre csúszott 32 kistelepülés adósságának kiváltása – 1710 falu tartozásának átvállalására ugyanakkor 74 milliárd forintot költött az állam. 14 önkormányzatnál – a korábbi ígéretekkel ellentétben – csak részleges, 40 százalékos adósságátvállalásra kerül sor. Ezeken ugyanis olyan jövedelemtermelő beruházásokat hajtottak végre, amelyek nem szolgálják az önkormányzatok kötelező feladatainak átvállalását. Ezek jellemzően fürdő beruházások, de köztük van például a naperőmű-parkot építő Újszilvás is.

Buszjáratok a BKV-tól a Volánhoz

Májustól kilenc agglomerációs település 35 autóbuszvonalát veszi át a BKV-tól a Volánbusz. A váltást a nemzeti fejlesztési miniszter egy uniós rendeletre hivatkozva rendelte el, amely szerint a fővárosi közlekedési vállalat saját illetékességi területén kívül nem végezhet közszolgáltatást. A vonalakat kiszolgáló 114 autóbusz beszerzésére a Volánbusz közbeszerzési eljárást hirdet – sajtóhírek szerint ezen magyar gyártók, a referencia-követelmények miatt nem indulhatnak majd.

Hosszabb anyagok

A nagy testvér árnyékában - Pest megye a hatszázmilliárdjáért küzd

Felhagyott szántóföld mint az emberektől védendő „természeti érték” - Liliomkert harca a bürokráciával

A „barna arany” nyomában - A lakosságnak áldás, a levegőminőségnek átok a lignit

A teljes lap innen letölthető

Ossza meg a bejegyzést