Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Magyar Önkormányzati Tükör - szemelvények PDF Nyomtatás
2012. augusztus 16. csütörtök, 08:15

tukor2A Magyar Önkormányzati Tükör c. havilap legújabb számának cikkeiből szemezgettünk. A teljeskiadványt letölthetik acikkünk végén található linkek segítségével.

 

Pénzért sem kell a praxis
Százmillió forint, a keret egyharmada megmaradt a praxisjog vásárlására meghirdetett állami támogatásnak. A kezdő orvosok számára kiírt pályázaton 40 doktor élt a vissza nem térítendő támogatás lehetőségével,fejenként mintegy 3,5 millió forintot kaptak. A vérfrissítésre nagy szükség volna, a háziorvosok átlagos életkora 58 év. A megmaradt összegre most újabb pályázatot írnak ki.

Kompenzáció a debreceni kórházért
880 millió forintos kárpótlást kap Debrecen az állam által májusban átvett megyei kórházért. A település ugyanis 2008-ban ekkora összegért vásárolt tulajdonrészt az intézményben. Hasonló kártérítési igényt eddig csupán Veresegyház jelentett be, a főváros csupán szóban nehezményezte a kórházakra fordított több milliárd forint elúszását.

Félig működő plázastop

Felemásra sikerült a plázastop első féléves mérlege. A tiltás alóli mentességeket vizsgáló bizottság 36 esetben a beruházások elindítása mellett döntött, 35 esetben viszont megtagadta a kérelmet. A tiltásnak főleg élelmiszerdiszkontok estek áldozatul, leginkább a Lidl és a Penny tervezett beruházásai.

Intézmányfűtés féláron - Helyet követel magának az apríték kazán

Közel felére csökkenteni a fűtési költséget egy két éven belül megtérülő beruházással? Aligha álmodhat ennél szebbet egy felelős intézményi vezető. A különös mégis az, hogy miközben reális lehetőségről beszélhetünk, mégis aránylag lassan nyernek teret a faaprítékkal üzemelő kazánok az önkormányzati intézményekben.

I. rész

II. rész

III. rész

IV.rész

Ossza meg a bejegyzést