Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Magyar Önkormányzati Tükör - szemelvények PDF Nyomtatás
2012. szeptember 18. kedd, 09:00
onk_tukoraug

A Magyar Önkormányzati Tükör c. havilap legújabb számának cikkeiből szemezgettünk. A teljes kiadványt a cikkünk végén található link segítségével letölthetik.

 

 Sopron a Napkorona bajnoka
Sopron, Tapolca és Nagypáli nyerte el Napkorona Bajnokság fődíjait. A 174 önkormányzatot megmozgató versenyen az 50 ezer főnél népesebb, 5-50 ezer fő közötti, valamint 5 ezer főnél kisebb települések számára osztottak elismerést. A versenyt azok a települések nyerhették, ahol a lakosság létszámához képest a legnagyobb arányban használnak napkollektorokból vagy napelemekből nyert energiát.

Üzemeltető nélküli MÁV-kisállomások

Hiába fejezte be hónapokkal ezelőtt a MÁV a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal felújítását, a kistelepülési állomások nagy része továbbra is zárva van. Az önkormányzatok ugyanis vonakodnak átvenni, s így felelősséget vállalni a biztonsági kamerák nélküli helyiségekért, a vállalkozók számára pedig nem látszik gazdaságosnak például a vécék üzemeltetése. A vonal állomásait 80 százalékos uniós támogatással 181 milliárd forintból újította meg a MÁV, ám az utasoknak továbbra is a tűző napon kell várniuk a vonatokra.

Három iskola a roma önkormányzatnál

Három általános iskolát: a szirákit, a tiszapüspökit, és egy szolnoki intézményt vett át az Országos Roma Önkormányzat. Az intézményekbe többnyire cigány gyermekek járnak. A sziráki intézményt több száz önkéntes segítségével a tanévindítás előtt fel is újította a szervezet. Farkas Flórián, az ORÖ elnöke az jósolja, hogy rövidesen felsőoktatási intézményt is működtetni fog a Roma Önkormányzat.

Szállodahajó-stop Budán

Lakossági panaszok hatására azonnali hatállyal megtiltotta az I. kerületi önkormányzat a szállodahajók kikötését a fennhatósága alá tartozó Dunai partszakaszon. Az indoklás szerint a hajók éjjel-nappal üzemelő generátorai zajosak voltak, a hulladékkezelés pedig nem volt megfelelő. E szakaszon vannak a lakóházak legközelebb a folyóhoz az egész fővárosi Duna-parton. Szállodahajókkal évi 250 ezer turista érkezik Budapestre, ebből 100 ezer eddig a budai oldalon lépett partra.

Letölthető kiadvány

Ossza meg a bejegyzést