Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Egymilliárdból fejlesztik a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszert PDF Nyomtatás
2015. július 27. hétfő, 06:00

v nemeth zsoltA Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás csaknem egymilliárd forint uniós támogatást nyert el 282 település szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének, eszközparkjának fejlesztésére, informatikai korszerűsítésére a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán.

A mintegy 244 ezer lakost érintő, 282 településen megvalósuló beruházás elősegíti azt az elvárást, hogy január elsejétől az Európai Unió államaiban a szolgáltatóknak elkülönített hulladékgyűjtést kell végezni - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, V. Németh Zsolt. Az elvárást Magyarország annyiban „teljesíti túl”, hogy alapvetően házhoz menő rendszert írt elő a hulladékgazdálkodásról szóló törvényben, valamint az ehhez kapcsolódó rendeletekben.

Beszámolt arról is az államtitkár, hogy hasonló beruházásokra, eszközbeszerzésre lehetőség lesz a most induló programozási időszakban a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) keretében. A hulladékgazdálkodási feladatokra 101 milliárd forint pályázati összeg áll rendelkezésre, ebből 67 milliárd forint szolgálja az elkülönített hulladékgyűjtési és szállítási rendszerek fejlesztését, 34 milliárd forint pedig a szilárd hulladék előkezelési és hasznosítási alrendszereinek korszerűsítésére fordítható.

Bali József, a társulás vezérigazgatója kiemelte: a projekt 282 önkormányzat együttműködésével valósul meg. A társulás eddigi gazdálkodása biztosítja azt a forrást, amiből a projekt elindulhat, így gyakorlatilag önkormányzatoknak nem kell az önerőt finanszírozniuk. A 244 ezer lakost érintő beruházás keretében sor kerül a hulladékgazdálkodási rendszer részleges kibővítésére, a szelektív hulladékgyűjtő gépjárművek és edények számának növelésével pedig több ingatlant tudnak bevonni a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésbe.

Ossza meg a bejegyzést

 

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?