Hirdetés
Fokozatosan visszaáll a normál működési rend
2020. június 23. kedd, 07:00

postahivatalA Nemzeti Közművek fokozatosan állítja vissza tevékenységét a járványhelyzet előtt megszokottra. Az E.ON is bejelentette hétfőn, hogy június 22-től újraindítják az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasást. A járvány enyhülésével és a veszélyhelyzet megszűnésével a Magyar Posta felülvizsgálta a pandémia miatt meghozott intézkedéseit.

A Nemzeti Közműveknél (NKM) első lépésként az elosztó társaságok újrakezdik a villamosenergia- és földgáz fogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő védőeszközök használatával, a távolságtartási szabályokat figyelembe véve. Az MVM Csoporthoz tartozó NKM felkészül arra is, hogy szakaszosan hamarosan újranyissa ügyfélszolgálati irodáit a szigorú óvintézkedések, szabályok betartásával, erről időben részletes tájékoztatást adnak majd az ügyfeleknek. Az elmúlt időszakban a társaság online csatornáin jelentősen megnőtt a forgalom. Az ügyfelek előnyben részesítették az online ügyfélszolgálaton, a mobilapplikáción, és a telefonos ügyfélszolgálat közreműködésével történő ügyintézését, a gyors, megbízható készpénzmentes fizetési megoldásokat és a környezetbarát e-számlát – írja közleményében az NKM.

Az E.ON-nál azügyfelek éves elszámoló számlája az éves személyes leolvasások alapján készül. A járványveszély enyhülését követő kormányzati intézkedésekkel összhangban az éves gáz- vagy árammérő-leolvasásokat azoknál kezdik meg, akiknél a leolvasás éppen aktuális. Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik – közölte az E.ON.

Az önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az E.ON munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, a cég munkatársai minden biztonsági előírást betartva, maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot.

A postákon is enyhültek egyes járványügyi intézkedések: a maszk viselését továbbra is kérik, de már nem kell az ajtón kívül várakozni, mivel péntektől visszaállt a korábban megszokott ügyfélvárakozási rend, és hétvégén is újra nyitva voltak a nagyvárosi postahivatalok. A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint a járvány enyhülésével és a veszélyhelyzet megszűnésével felülvizsgálták a pandémia miatt meghozott intézkedéseket, és határoztak arról, hogy melyeket szükséges továbbra is fenntartani, melyek azok, amelyek már nem indokoltak.

A nagyobb postákon ismét működik majd az ügyfélhívó rendszer, amely segíti a gyors kiszolgálást. Újra teljes körű lesz a szombati hírlapkézbesítés, június 27-től a korábban megszokott rend szerint az előfizetők a megjelenés napján megkapják a szombati lapszámot. Változás az is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt személyi azonosító okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követően még 180 napig érvényben maradnak, így azokat továbbra is elfogadják a postákon a megadott ideig.

A Magyar Posta szerint, mivel a járványveszély nem múlt el, továbbra is szükség van a többi megelőző biztonsági intézkedésre. A lakosságtól kérik a szájmaszk viselését, valamint továbbra is maradnak az elválasztó plexifalak a nyitott pultos postákon. Gyakori fertőtlenítő takarítást végeznek, ügyelve a pultokra és a kilincsekre és egyéb közös használatú felületekre, és érintésmentesen kézbesítik a postások azokat a küldeményeket, amelyeknél személyes átvétel szükséges.

A továbbiakban is levélszekrénybe kézbesítik a korábban személyes átvételt igénylő ajánlott leveleket, mellőzik a személyes kézbesítést a hatósági házi karanténnal érintett címeken, és a nyugdíjasok számára az utalvány átvételhez elég az egyszerűsített meghatalmazást, illetve marad az ingyenes ismételt kézbesítés. Mindezek mellett javasolják a postai csekkbefizetés helyett az iCsekk applikáció használatát.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy javul ugyan a nemzetközi postai forgalom, de egyes irányokba még mindig akadozik. A honlapjukon folyamatosan frissítik az országok listáját, ahová akadálytalan a küldemények eljuttatása.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2020

okt2019

belso kulsonemz

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ez aztán az ügyfélbarát ügyintézés. És a dolgozók mit szóltak ehhez. 42 óra/hét,... Tovább...
 • A magyar vidék - elsősorban a kis falvakra, városokra gondolok - halott. Nincs é... Tovább...
 • A leírtaktól nagyobb a baj a kistelepüléseke n ahol az adóerő képesség még a 100... Tovább...
 • Tisztelt Államtitkár Úr! Megadóztathatju k-e az önkormányzat közigazgatási terül... Tovább...
 • Á, dehogy fenyegeti pénzügyi csőd az önkormányzatoka t?! A kormány elvonja a tel... Tovább...
 • Az adott településen a helyi önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal a leg... Tovább...
 • ...elég nekünk ez a szorzó. Varga Mihálytól kapott - pár évvel ezelőtti 40.-Ft-o... Tovább...
 • Az 1990-es rendszerváltozá s , a demokrácia egyik alap pillére volt - sajnos már... Tovább...
 • Dolgozik az önkormányzati hivatalokban kb. 30.000. köztisztviselő. Többek között... Tovább...
 • Amennyiben a kormányzat elveszi az önkormányzatokt ól a maradék bevételeket is, ... Tovább...
 • Nem egészen jó az okfejtés. Az önkormányzatok mindent megtettek amit megtehettek... Tovább...
 • A magyar önkormányzatisá g végét jelenti a még megmaradt néhány bevételi forrás ... Tovább...
 • Én azt hallottam, hogy akik már megkapták egész évre (számfejtés), azoknak az em... Tovább...
 • Ez a keret emelés kb. olyan segítség az önkormányzatokn ak, mint amikor azt mond... Tovább...
 • Az elmúlt években megkezdődött - egyébként teljesen elhibázott és értelmetlen - ... Tovább...