Hirdetés
Tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztések
2023. január 10. kedd, 07:00

vigh laszlo zalaZalaegerszegen csaknem tizennégymilliárd forint összértékű beruházások fejeződnek be 2023-ban, és mintegy hétmilliárd forintból indulnak újabb fejlesztések.

Hagyományos évindító tájékoztatóján a zalai térség országgyűlési képviselője, Vigh László (Fidesz) úgy fogalmazott: „Zalaegerszegen erős csapat van”, ezért is folytathatók mindazok a fejlesztések, amelyeket eddig elterveztek. Kiemelte ezek közül a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán és annak környezetében folyó újabb beruházásokat.

A Magyar falu program támogatási programját is szeretnék tovább vinni azzal a céllal, hogy tíz év alatt minden faluban újuljanak meg az utak, járdák és a közintézmények. Hozzátette, hogy a kormánypártok legfontosabb célja továbbra is az emberek biztonságának megőrzése, a foglalkoztatás fenntartása és a családpolitikai eredmények továbbvitele.

Sifter Rózsa főispán arról beszélt, hogy a vármegyei elnevezéssel a magyar államigazgatás visszatért a történelmi hagyományokhoz, ahogy 2013-ban, a járások visszaállításával már történt egy hasonló lépés. Ezek eredményeként az aprófalvas Zalában is elérhetővé váltak az államigazgatási szolgáltatások.

A koronavírus vagy a szomszédban dúló háború ellenére is idén nagy előrelépések várhatók a digitalizáció területén, így teljesen elektronikus lesz például a földforgalmi szolgáltatás, ez segíti a gazdaság fejlődését, lerövidíti és bürokráciamentessé teszi az ügyintézést. A kormányablakokban a mesterséges intelligencia alkalmazásával lerövidítik és papírmentessé teszik az államigazgatási szolgáltatásokat.

Palkovics László, a ZalaZONE-t is működtető Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy Zalaegerszeg északi ipari parkjában idén elindul a Rheinmetall harcjárműgyárában a termelés. Elkészül a Bosch járműipari kutató–fejlesztő központja, és újabb beruházások indulnak a tesztpályán is.

Jelezte továbbá, hogy Zalaegerszeg high-tech mivoltát újabb hadiipari és járműipari fejlesztések erősítik. Tervezik azt is, hogy egy megújuló energiaforrások hasznosítására épülő erőművet építenének, ami nemcsak a tesztpályát és a környező ipari parkot látná el energiával, hanem részben a vármegyeszékhelyet is.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester az idén megvalósuló beruházásokat sorolva elmondta: hamarosan átadják a Magyar Posta új logisztikai központját, többmilliárd forintos beruházással, 90 munkahelyet teremtve új üzemcsarnokot épít a Europtec Kft. Mintegy 150 új álláshelyet teremt a callcentereket működtető Binax CC Kft. is ebben az esztendőben.

A városban hazai és európai uniós forrásból összesen 13,8 milliárd forint értékben zajlanak jelenleg beruházások, ilyen többek között a városi intézmények energetikai korszerűsítése. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból további mintegy hétmilliárd forint értékű fejlesztések indulnak az év során, amelyek révén sokkal energiahatékonyabban, takarékosabban működő intézményrendszert tud fenntartani a város.

Ossza meg a bejegyzést

 

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Csak úgy mellékesen - a magyar adófizetői pénzekből a kormány támogatja a határo... Tovább...
 • Igen! velünk senki sem foglalkozik.A tanárok, orvosok, ..stb többszörösét keresi... Tovább...
 • Csak jelzem a kormánynak, hogy a költségvetési törvényben a köztisztviselői ille... Tovább...
 • 3/3 Tovább...
 • Az évszázad vicce... Tovább...
 • Gulyás Gergely és Rogán Antal támogatták az egyetemes áram- és gázszolgáltatás á... Tovább...
 • Ebből is látszik, hogy a kormány -respekt azoknak akik támogatták-menn yire érzi... Tovább...
 • Ha az önkormányzatok bedőlnek/csődbe mennek, akkor az ország is bedől, mert mind... Tovább...
 • A kormány elvonta az önkormányzatok legnagyobb bevételeit - iparűzési adó, gépjá... Tovább...
 • Pontosabban - az idén sem. Ezért vannak leszegényedve a falvak, kisebb városok ö... Tovább...
 • A szakszervezetne k április 3-ra és 4-re kellett volna országos sztrájkot hirdet... Tovább...
 • Öröm olvasni, hogy a közszférában dolgozók bére ilyen jelentős mértékben emelked... Tovább...
 • Reméljük este 10-kor már kihitdetik ezt a jogszabály módosítást!!! Tovább...
 • A kormány nem segít, ideje bezárni mindent az önkormányzatokn ak, meg éjszakára ... Tovább...
 • Lehet még lentebb? Tovább...