Hirdetés
Fejlesztés és bezárás a postánál
2022. október 03. hétfő, 08:30

postahivA Magyar Posta MPL+ programjában mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be.

Zöldmezős beruházással több tízmilliárd forintból épül a Magyar Posta központi csomagfeldolgozója Maglódon, az új üzemcsarnok 38 ezer négyzetméter alapterületű, több mint kétszer akkora, mint a fóti logisztikai üzem – áll a vállalat közleményében.

A csarnokot 80 ezer négyzetméternyi külső burkolt terület és 140 ezer négyzetméternyi zöld terület veszi körül. Az üzem a mai modern elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján épül: két oldalán 84 darab dokkoló és 24 darab szintbeli ipari, valamint 2 extra kaput helyeznek el, amelyek a kézbesítőjárművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. Az üzemben egy időben egyszere akár 120 darab kézbesítőjármű kezelhető, a telephelyen mintegy 800 fő foglalkoztatását tervezi a Posta, számukra ideális munkakörülményeket biztosít az új épület.

A Magyar Posta MPL+ logisztikai fejlesztési programjának célja, hogy az évről évre növekvő csomagmennyiséget megfelelő minőségben, hatékonyan tudja feldolgozni és kézbesíteni. A jövő év októberére elkészülő ingatlan Magyarország legnagyobb automatizált csomagfeldolgozója lesz, a tervek szerint 4 fővárosi és 19 vidéki üzem működését fogja majd össze.

A Magyar Posta MPL+ programjában mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be. 2023-ig országosan 23 depóból álló logisztikai hálózatot alakít ki (19 vidéki és 4 fővárosi üzemmel), amely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.

2022 elejéig a tervezett 19 depóból már 10 megépült, további 6 építése pedig folyamatban van.

Ugyanakkor a budapesti postákat is utolérte a bezárási hullám

Az energiaválság elérte a Magyar Postát is, a fővárosban októberben már kezdődnek is a bezárások. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta, hogy a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos az energiatakarékosság kapcsán tudatosabban gondolkodnia, cselekednie – fogalmazott indoklásában a közlemény. A kommüniké szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők.

Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetők a budapesti ügyfelek számára – zárult a Magyar Posta közleménye.

A változásban érintett posták listája ide kattintva tekinthető meg.

(VG.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...