Hirdetés
Az élmezőnyben a MÁV-Start a kerékpárosbarát vasutak között
2021. július 27. kedd, 08:00

mavbicA MÁV-Start a 4. helyezést érte el az Európai Kerékpáros Szövetség (European Cyclist Federation) 2020-as, egész Európát átfogó vizsgálata során, amely a 2021-es „a Vasút Európai Éve” programhoz kapcsolódóan készült. Ezzel a kimagasló eredménnyel, a MÁV-Start olyan fontos európai szolgáltatókat előzött meg, mint ÖBB és a Deutsche Bahn.

 Az európaiak körében egyre népszerűbb a vasúti és a kerékpáros közlekedési mód kombinációja; mindkettő népszerű az ingázók, a szabadidős tevékenységet folytatók vagy turisták, kirándulók körében; a legfenntarthatóbb utazási formának számít. Az ECF tanulmányában a szakemberek arra keresték a választ, hogy mennyire egyszerűen vehetők igénybe napjainkban Európa-szerte a vasúti és kerékpáros közlekedési módok kombinációi. A kutatás legfőbb tanulsága, hogy a távolsági, nemzetközi járatok kerékpárszállítási gyakorlatában mind az infrastruktúra, mind a szolgáltatás színvonalának tekintetében óriási eltérések mutatkoznak Európa-szerte.

A tanulmány 69 vállalat gyakorlatát vizsgálta hat szempont szerint, a MÁV-Start 50 pontból 34-et elérve lett a 4. helyezett. Egyik szolgáltató sem érte el a maximális pontot, ami azt jelenti, hogy sok feladat áll még a társaságok előtt.

Az elért eredménnyel kapcsolatban Kerékgyártó József, a MÁV-Start vezérigazgatója elmondta: a kerékpározás az egyik legjobb módja a kis károsanyagkibocsátású közlekedésnek, és a klímavédelmi törekvéseinknek megfelelően a MÁV-Start is elkötelezett a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésében, a vasút-kerékpár kombináció pedig az egyik legfenntarthatóbb közlekedési módok egyike az autó helyett.

A MÁV-Start folyamatosan fejleszti azon szolgáltatásait, amelyek a környezettudatosság egyre szélesebb körben való elterjedését és a megváltozott igényeket kiszolgálja, a fenntartható közlekedési módokat előtérbe helyezi. A vasúttársaság folyamatosan javítja a kerékpárszállítás minőségét és lehetőségek szerint bővíti a szükséges kapacitásokat.

A felmérések szerint a magyar lakosság egyharmada kerékpározik, a koronavírus-járvány következtében pedig ez a szám folyamatosan növekszik. Az egyik kiemelkedő célpont a Balaton partja, az ide utazó kerékpárosok számára, akik bármely balatoni állomásról indulnak vagy oda érkeznek, új típusú, olcsó, vonathoz kötött, egyútra szóló Balaton kerékpárjegyet vezetett be a MÁV-Start. Ez nagyon népszerű, egy hónap alatt több mint 27 ezer ilyen jegy kelt el.

A vasúton már bevált a bicikliszállítás, június 16-tól tesztjelleggel pedig a Volánbusz egyes autóbuszjáratain is magunkkal vihetjük a kétkerekűt. A kerékpáros turisták könnyebb utazása érdekében a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó térségében is nagyobb kapacitást és bővebb kínálatot nyújt  a MÁV-Start, és stratégiai megállapodást is kötött a Magyar Kerékpárosklubbal, amely által  a vasút és kerékpáros közlekedés népszerűsítése a cél.

(VG.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...
 • 2008 óta nem változott az illetményalap, ilyen szakszervezette l nem i... Tovább...
 • Az önkormányzati dolgozókra vonatkozó illetmény szó szerint gyalázatos... Tovább...
 • Szeretném tudatni országunk vezetésével, hogy ezt a rendkívül bonyolul... Tovább...
 • Tisztelt Önkormányzati Klub. Volna egy kérdésem a vállalkozó háziorvos... Tovább...
 • Nehéz higgadnak maradni elnök úr szavai után, van annak egy diszkrét b... Tovább...
 • 1990-ben létrejött demokratikus államrendszer és közigazgatás célként ... Tovább...
 • Nem működik a kalkulátor...má snál esetleg?:D Tovább...
 • Látványos gesztusra készül a kormányzat, jövőre jelentősen emelni terv... Tovább...
 • Ebből is látszik mennyit hazudik kormányunk! Tovább...
 • Kistelepülésen a béremelés most már több mint 10 éve ÁLOM! Hol vagyunk... Tovább...
 • Az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők bruttó átlagkere... Tovább...
 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...