Hirdetés
Újabb értékes balatoni ingatlant ad el az állam
2021. április 15. csütörtök, 08:00

molohA nemzeti vagyonkezelő fél éven belül harmadszor hirdette meg eladásra a siófoki vitorláskikötő melletti, háromcsillagos Móló hotelt, közel 1,57 milliárd forint kikiáltási áron. A hotel a többségi állami tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt.-é, amelynek tóparti ingatlanait tavaly óta adogatja el az MNV.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) harmadszor is eladásra hirdette meg - változatlan induló áron - a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában lévő, siófoki Hotel Mólót. A siófoki vitorláskikötő mellett lévő ingatlan két helyrajzi számon nyilvántartott területből áll, az egyikén (3224 négyzetméteren) áll a jó állapotú, ötszintes hotel, büfével és udvarral, míg a másik (1106 négyzetméteres) vízparti telek a hotel strandjaként szolgál - derül ki az MNV árverési hirdetményéből.

A Móló hotellel egyidőben, külön tételként meghirdették a szomszédos Yacht Hotel emeltén lévő, 110 négyzetméteres konferenciatermet is, 111,8 millió forint bruttó kikiáltási áron. Mindkét ingatlanra, a Hotel Mólóra és a konferenciateremre vonatkozóan is tíz éves, 2025. december 31-ig hatályos bérleti szerződés van érvényben, a bérleti díj évi 20 millió forint plusz áfa. (A nyertes vevő a bérletet csak az érvényes bérleti szerződés feltételei alapján mondhatja fel.)

A Móló hotelt a honlapja szerint az SH-Üzemeltető Kft. üzemelteti, míg a szomszédos Yacht Hotel tulajdonosa és üzemeltetője az SH-Fejlesztő Kft. - mindkét cégben kisebbségi tulajdonos a Wallis Asset Managament Zrt., amely a milliárdos üzletember Veres Tibor érdekeltsége.

A Hotel Móló 37 szobával, panoráma terasszal, étteremmel, konyhával, lobbyval és bárral várja a turistákat - olvasható a hirdetményben.

A hotelre és a konferenciateremre külön-külön lehet ajánlatot tenni, mindkét online licit április 29-én 8 órától május 14-én 21 óráig tart az MNV elektronikus árverési felületén. Az ingatlanokat az érdeklődők az árverés előtt megtekinthetik, április 20-án, illetve 22-én.

Az MNV folyamatosan árulja a Bahart kempingjeit, kikötőit és hoteljeit, miután a hajózási cégben 2019 nyarán tőkeemeléssel az állam - az azt képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség - minősített többségű befolyást szerzett az érintett balatoni önkormányzatokkal szemben, majd "reorganizációba kezdett". Eladták már egyebek mellett a csopaki kikötőt, a kikiáltási ár 17-szeresén, 890 millió forintért (a vevő a Dömper Kft. tulajdonosának Sápi Major Kft.-je lett, írta meg a hirbalaton.hu), és egy-egy milliárd forint körüli vételáron elkelt a balatonboglári Sellő kemping és a balatonszemesi Hattyú kemping

A balatonboglári kempinget novemberben adták el, a vásárló cégnek pedig már decemberben új tulajdonosa lett - írta meg 2021. februárban az Mfor.hu. A nyertes licitáló Terebezd Trade Kft. a Somogy megyében állattenyésztéssel foglalkozó Claessens-család érdekeltsége volt, majd decemberben a kecskeméti VAAB-Inmo Ingatlanhasznosító Kft.-hez került, amelynek két magánszemély tulajdonosa a Horváth Építőmester Zrt.-ben is részvényes. (Az utóbbi társaság a harmadosztályú kecskeméti focicsapatot működtető cég tulajdonosa is.)

(Napi.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • 2019-ben megválasztottuk a választási bizottságok tagjait, póttagjait!... Tovább...
 • Remélem többen is követni fogják őket... Tovább...
 • 2008 óta nem változott az illetményalap, ilyen szakszervezette l nem i... Tovább...
 • Az önkormányzati dolgozókra vonatkozó illetmény szó szerint gyalázatos... Tovább...
 • Szeretném tudatni országunk vezetésével, hogy ezt a rendkívül bonyolul... Tovább...
 • Tisztelt Önkormányzati Klub. Volna egy kérdésem a vállalkozó háziorvos... Tovább...
 • Nehéz higgadnak maradni elnök úr szavai után, van annak egy diszkrét b... Tovább...
 • 1990-ben létrejött demokratikus államrendszer és közigazgatás célként ... Tovább...
 • Nem működik a kalkulátor...má snál esetleg?:D Tovább...
 • Látványos gesztusra készül a kormányzat, jövőre jelentősen emelni terv... Tovább...
 • Ebből is látszik mennyit hazudik kormányunk! Tovább...
 • Kistelepülésen a béremelés most már több mint 10 éve ÁLOM! Hol vagyunk... Tovább...
 • Az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők bruttó átlagkere... Tovább...
 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...