Hirdetés
Újabb 12 önkormányzat nyert el támogatást bölcsődére Pest megyében
2020. november 09. hétfő, 08:00

bolcsi0Újabb 12 Pest megyei önkormányzat nyert el támogatást bölcsődefejlesztésre, mintegy 3,5 milliárd forint értékben – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t.

A Pest megyei támogatási program keretében ezzel az elmúlt 2 évben összesen 15 milliárd forint hazai forrásból 75 bölcsődefejlesztési pályázat nyert el támogatást, ezzel több mint 2000 új bölcsődei férőhely létesül a megyében – hangsúlyozta az államtitkár.

A koronavírus második hullámának idején az emberi élet védelme és a gazdaság újraindítása mellett kiemelten fontos a családok támogatása. A kormány nemcsak adókedvezménnyel, és egyéb közvetlen támogatással, például az ingyenes étkezés és tankönyv biztosításával segíti a családokat, hanem a bölcsődefejlesztési beruházások támogatásával is.

Rákossy Balázs emlékeztetett: a Családvédelmi akcióterv keretében is meghatározott cél, hogy 2022-ig teljes bölcsődei ellátás valósuljon meg Magyarországon, így a Pest megyei támogatási programban is kiemelt szerepet kapott a bölcsődei fejlesztés. Ezt szerinte az is indokolja, hogy az országban itt a legmagasabb a születésszám és a legnagyobb a 3 év alatti gyermekek aránya.

A tavaly már sikerrel lezárult, első körös Pest megyei bölcsődefejlesztési pályázat keretében 51 bölcsőde fejlesztésére került sor mintegy 9 milliárd forint összegben, és a nagy igényre való tekintettel a tárca második körben is lehetőséget adott az önkormányzatok számára újabb pályázatok benyújtására. A felhívásra több mint négyszeres volt a túligénylés, így az eredeti 2,5 milliárdos keretösszeget további 3,5 milliárd forinttal emelte meg a Pénzügyminisztérium.

A pályázaton ezúttal Újszilvás, Őrbottyán, Dunaharaszti, Tápiószecső, Szentlőrinckáta, Kocsér, Nyáregyháza, Pánd, Cegléd, Kakucs, Dány, Göd önkormányzatai nyertek.

A pályázati felhívás ezúttal is a férőhelyhiánnyal küzdő önkormányzati tulajdonú bölcsődék, mini bölcsődék és a többcélú óvoda-bölcsődeként működő intézmények férőhelybővítését, férőhelyeinek fejlesztését célozta. A konstrukció keretében felújítás esetén maximum 120 millió forint, új bölcsőde építése esetén pedig maximum 480 millió forint állami támogatásra lehetett pályázni.

A térség az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut, ugyanakkor az itt működő vállalkozások részéről jelentős fejlesztési igény mutatkozik, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire – jegyezte meg Rákossy Balázs.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

belso kulsonemz

Hírek hozzászólásai

 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...