Hirdetés
Fülöp Attila: A gyermekvédelem a közösség ügye
2019. május 15. szerda, 08:00

gyerektA szociális terület, a gyermekvédelem a közösség ügye, és csak akkor működik jól, ha az állam, az önkormányzat, az egyház és a civil szervezetek együtt tesznek a közösség minden tagjáért - mondta a szociális ügyekért felelős államtitkára Befogadlak - egy nap a nevelőszülőkért elnevezésű program utolsó vidéki állomásán, Lakitelken.

Fülöp Attila kiemelte: a kormány, ahogy eddig, a továbbiakban is igyekszik minden támogatást megadni a nevelőszülői hivatást választóknak.

Fontos lépésnek tartja az államtitkár, hogy 2014-től foglalkoztatotti jogviszonynak minősül a nevelőszülőség, akárcsak azt, hogy jövő év január 1-jétől egy új családtámogatási forma keretében a nevelőszülőknek is elérhetővé válik a gyermekgondozási díj, a gyed.

A több mint fél éve elindított "Befogadlak" program céljának nevezte, hogy a nevelőszülők, a gyermekvédelemben dolgozók beszámolhassanak tapasztalataikról, a nevelőszülőknél élő gyermekek pedig elmondhassák, milyen az életük. Így mutatva meg, hogy Magyarországon az a 23 ezer gyermek, aki nem a vér szerinti családjában él, hanem a magyar gyermekvédelmi rendszerben nevelőszülőknél vagy gyermekotthonban, ugyanolyan tagja a társadalomnak, mint bárki más - fogalmazott Fülöp Attila. 

Az államtitkár a nevelőszülő toborzó program keretében adta át a Lehetetlen nincs elnevezésű, a gyermekvédelmi ellátásban részesülő fiatalok részére kiírt pályázat Bács-Kiskun megyei díjait. A felhívásra országosan háromezernél több rajz, illetve kisfilm érkezett.

A nevelőszülői tevékenységet népszerűsítő országos program záróeseményét - egész napos családi rendezvény keretében - május 19-én, vasárnap rendezik meg a Várkert Bazárban.

Lezsák Sándor, a parlament fideszes alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: nincs tehetségtelen gyermek, csak tehetségtelen család, pedagógus vagy politika, amely nem képes olyan helyzetet, lehetőséget teremteni az élet különféle területein, hogy a minden gyermekben ott rejlő képesség, készség időben életre kelhessen, majd megerősödhessen.

Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója hangsúlyozta: a gyermekek érdekében minden befogadó családra szükség van. Emlékeztetett, a Bács-Kiskun megyei gyermekvédelem jelenleg 1699 gyermeket és fiatal felnőttet lát el. Többségükről, mintegy 85 százalékukról nevelőcsaládban gondoskodnak.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...