Hirdetés
Tesztjelleggel elindul az állatrendőrség Budapesten és Pest megyében
2021. szeptember 10. péntek, 08:00

allatv1Megkezdi működését a csak állatrendőrségként emlegetett szervezet Budapesten és Pest megyében – jelentette be Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat (NÁSZ) elnöke.

A politikus elmondta, hogy NÁSZ Egyesület 2021 tavaszán nem reprezentatív kutatást végzett a lakosság körében, amely rendkívül sikeresnek tekinthető, mert az derült ki, hogy a lakosság túlnyomó többsége, szinte száz százaléka támogatja az állatrendőrség felállítását.

Valamint egyetért abban, hogy szükség van az állatvédő szervezetek és a hatóságok közötti együttműködés fokozására, mivel ettől az állatvédelem hatékonyságának növekedése lenne várható. Emellett kiugró a támogatottsága a felnőtt lakosság és a gyermekek állatvédelmi oktatásának.

A képviselő kifejtette, hogy kiemelkedően magas volt az egyetértés abban is, hogy az állatrendőrségnek olyan szervezetnek kell lennie, amely regionális szinteken működik és olyan ellenőrcsoportokból áll, akik ismerik a lokális viszonyokat, a helyi állatvédő szervezeteket és a hatóságokat is.

Éppen ezért a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat pilotprojekt keretében megkezdi működését Budapesten és Pest megyében, a hosszú távú cél a további terjeszkedés és az országos lefedettség elérése. A szervezet működése nem példa nélküli a világban, hiszen számos országban működik olyan, gyakran állatrendőrség gyűjtőfogalom alá tartozó egység, amely nem a hivatásos állomány tagja, ugyanakkor a kapcsolódó szervekkel, hatóságokkal kötött együttműködéseknek köszönhetően koordinációs szerepet is be tud tölteni – mondta Fülöp Erik, aki elárulta, hogy a NÁSZ már egyeztetett a témában a San Antonió-i állatrendőrséggel, amely 2006-ban alakult meg, és három célt tűzött ki maga elé: a meglévő törvények fokozottabb érvényesítésére, a kóbor állatállomány ellenőrzésére, a gazdásítási arány növelésére törekszenek a kezdetektől fogva.

A politikus arról is informált, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Budapesten és Pest megyében komplex feladatokat fog ellátni: állatmentésekben vesz részt, a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodik, a kóborállat-állomány csökkentése érdekében ivartalanítási akciókat hajt végre, ellenőrzi a területen élő állatok jólétének biztosítottságát, edukációs kampányokat tart gyermekeknek és a felnőtt lakosságnak egyaránt, természetesen munkája során a hatóságokkal is együtt fog működni.

A szervezet pártpolitikától független. A 2022-es választásokon nem kívánok indulni, hanem minden erőmmel az állatvédelem hazai helyzetének javítására és a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat országos szintű terjeszkedésére fogok koncentrálni – foglalta össze a parlamenti képviselő.

(Index.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...
 • Ez most komoly? Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek! Szóval: diplomás... Tovább...
 • FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezen a felületen ilyet leírni, gyomo... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • "Habár elsőre alacsonynak tűnik a köztisztviselői bértábla illetményal... Tovább...
 • Ezt a bértáblát honnan vették? A 2011. évi CXCIX. törvény [ Kttv. ] 1.... Tovább...
 • Most leírja és megmagyarázza" a cikk írója, hogy ki és mennyit kereshe... Tovább...
 • A mindenkori tárgyév költségvetési törvényében meghatározott köztisztv... Tovább...
 • Aha, nem lesz posta bezárás, csak nem nyitnak ki! 10 községnek lesz 1 ... Tovább...
 • Igen a választásokig. Szakmai berkekből származó vélemény szerint lega... Tovább...
 • De miért nem nyilvános - hiszen az ország érdekét szolgálja, vagy nem?... Tovább...
 • Lassan minden területen ez lesz - orvosi végzettség nélkül a háziorvos... Tovább...
 • Igen, meg 32.000. önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselő! A... Tovább...
 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...