Hirdetés
Megnyílt a 306. magyarországi kormányablak
2021. július 12. hétfő, 08:00

kormablakFolyamatos a kormányablak-hálózat fejlesztése és bővítése, a tervek szerint ez év végére 317-re nő az ilyen integrált kormányzati ügyfélszolgálatok száma – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István Szekszárdon.

A tolnai megyeszékhely Bezerédj utcájában megnyílt 306. magyarországi kormányablak átadásán az államtitkár felidézte: a kormányablakrendszer kialakítása tíz évvel ezelőtt indult azzal a céllal, hogy az ügyfelek igényeit minél hatékonyabban, minél gyorsabban, minél jobb környezetben sikerüljön kielégíteni.

A kormányhivatalok a járási hivatalokkal együtt több mint 2500 ügytípust intéznek, volt olyan év, amikor a kormányablakok ügyfélforgalma elérte a 15 milliót – közölte az államtitkár.

Szavai szerint egy kormányablak átadása nagy jelentőségű, nem úgy tekintenek rá, „mintha csepp lenne a tengerben”, hiszen egy ilyen ügyfélszolgálat évente 50-100 ezer ember ügyeit képes végezni.

Az államtitkár a hatékony, eredményes munkavégzés érdekében fontosnak nevezte a kormányablakokban dolgozók folyamatos képzését és az informatikai modernizációt, a számítógéppel, ügyintézői beavatkozás nélkül intézhető ügyek számának növelését.

György István felhívta a figyelmet arra, hogy a pandémia okozta veszélyhelyzet következtében több mint 2 millió okmányt kell megújítani Magyarországon. Arra kérte az érintetteket, ne halogassák az ügyintézést, használják ki a kormányablak adta lehetőségeket.

Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa arról szólt, hogy tavaly a koronavírus-járvány ellenére az államigazgatás nem állt le, a kormányablakok több mint 10,6 milliós ügyfélforgalmat bonyolítottak le, ami azt jelenti, hogy az ügyfelekkel és „az ügyintézőkkel szemben foganatosított védelmi intézkedések” megfelelőek, rugalmasak voltak.

Kitért arra, hogy Magyarországon 6,2 millió ember lakik olyan helyen, ahol van kormányablak, az állammal kapcsolatos ügyek intézéséhez átlagosan 14 kilométert kell utazni, és a kormányablak-hálózatot a mobilizált ügyfélszolgálatokat biztosító kormányablakbuszok rendszere egészíti ki.

A fejlesztések nem álltak le a pandémia miatt: idén újabb négy kormányablakbusz áll munkába, megújul az ügyek megoldását segítő tudástár, a kijelzők tartalma a kormányablakokban, nő az otthonról intézhető ügyek száma, és még a nyáron biometrikus ügyfélkapcsolati végpontokat alakítanak ki a beérkező papírmennyiség csökkentésére – sorolta.

Hozzátette: ez év végén mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pontokat, úgynevezett kioszkokat helyeznek üzembe, amelyeknél éjjel-nappal 15 ügykörben lehet ügyet intézni, az igényelt okmányokat a posta kézbesíti.

Horváth István országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy történelmi lépés volt az egyablakos ügyintézés bevezetése a közigazgatásban.

„Az elmúlt tíz évben beigazolódott, hogy igenis lehet egy ablakon keresztül az állampolgárok szempontjából is kedvezően hivatali ügyeket elintézni” – fogalmazott. Hozzátette, hogy a kormányablakok a közigazgatás hiteles formái, a közigazgatásba vetett bizalom jelképei lettek az emberek szemében.

Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott azt közölte: a Bezerédj utcai kormányablakot egy okmányirodából alakították ki a kormány 38 millió forintos támogatásának köszönhetően. Ez a tizedik ilyen ügyfélszolgálat Tolna megyében.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • De miért nem nyilvános - hiszen az ország érdekét szolgálja, vagy nem?... Tovább...
 • Lassan minden területen ez lesz - orvosi végzettség nélkül a háziorvos... Tovább...
 • Igen, meg 32.000. önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselő! A... Tovább...
 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...