Hirdetés
Felfüggeszthetik az oltást megtagadó háziorvost
2021. március 16. kedd, 09:30

vakcinaNagy port kavart az erdőkertesi háziorvos esete, aki közölte, hogy nem hajlandó oltani a körzetében. Még Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került Kiss Csaba. Mind az önkormányzat, mint a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, a háziorvos azonban nem gondolta meg magát. Erről az ATV-nek beszélt.

Az erdőkertesi háziorvost a tévécsatorna híradója telefonon érte el. Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy a döntésének több oka is van. Szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot és hogyan kellene adni – folytatta a háziorvos. Hangsúlyozta, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése, és ezt problémásnak találja.

Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem klinikai kipróbálási fázisban vannak – mutatott rá. Noha Kiss Csaba szerint ez járványhelyzetben megengedett, nem szeretne ebben részt venni.

A háziorvos azt is kiemelte, hogy a rendelő nem felel meg azoknak a követelményeknek, hogy biztonságosan, úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék. Hozzáfűzte: a rendelőhelyiségben nem csak ő rendel, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak kollégáival, így bármikor bejöhet egy covidos beteg. A háziorvos kiemelte: pénteken például három covidos beteg sétált be a pozitív leletével.

Ráadásul a váróhelyiség túl kicsi, hogy megfelelő távolságot tartsanak, és megfelelő fagyasztóval sem rendelkeznek a vakcinák tárolásához. Kiss Csaba azt is nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják: nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket, illetve a vakcinák szállítását is nekik kellene megoldaniuk. Ezeket a többletköltségeket a háziorvosnak senki nem kívánja megfizetni.

Össztűz

A háziorvos szerint az önkormányzat már „megfenyegette”, illetve a tiszti főorvosi szolgálat is szankciókat helyezett kilátásba, továbbá Tuzson Bence fideszes képviselő is írt neki levelet. Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését.

A tiszti főorvosi szolgálat nem fenyegetett, meg akartak vele egyezni, de Kiss Csaba azt vette ki a szavaikból, hogy hatóságként fognak eljárni, és megbüntethetik. Az orvos azt mondta: nem tudja, mi alapján mondta Müller Cecília, hogy ötmillió forintig büntetik, aki nem olt hétvégén, hiszen ők nem munkáltatói a háziorvosoknak. Ez az ötmillió forint a praxis háromhavi finanszírozása, „onnantól kezdve én lehúzom a rolót” – zárta az erdőkertesi háziorvos.

Az Index megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara elnöksége kijelentette: határozottan elhatárolódik a szervezet etikai normáival összeegyeztethetetlen tevékenységű, megnyilatkozású orvosoktól. Közölték, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét.

Ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket – hangsúlyozták.

(Index.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...