Hirdetés
Hírek - Magazin
Termelői piac digitális platformon
2021. április 16. péntek, 09:30

piac0Online platformon köti össze közvetlenül a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket és élelmiszer-előállítókat a fogyasztókkal a Digitális termelői piac program részeként március elsején elindított Közértplusz.hu. Az egyelőre tesztüzemmódban futó kezdeményezés garantálja, hogy minőségbiztosított termékek kerülnek a piacra. A projekt a Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával, a Digitális agrárstratégia és a Digitális jólét program részeként, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósul meg.

 
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok
2021. április 16. péntek, 09:00

jegyA védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

 
Készül a Nemzeti Infektológiai Program
2021. április 16. péntek, 08:30

egeszseg1A nemzeti egészségügyi programok azokat a népegészségügyi jelentőségű betegségeket foglalják rendszerbe, amelyek Magyarországon a lakosság nagy részét érintik, amelyekben a legtöbben meghalnak vagy megnyomorodnak. Ezek a betegségterületek a keringési, a daganatos, a mozgásszervi, a mentális zavarok és a gyermekkori betegségek.

 
Mit tehet az, aki nem engedné iskolába a gyerekét a járvány miatt?
2021. április 15. csütörtök, 09:30

suli kHétfőtől az általános iskoláknak vissza kell térniük a tantermi oktatáshoz, ami az óvodásokkal együtt több mint egymillió gyereket és családjaikat érinti. Sok helyen a szülői közösségek mérik fel, hogy a szülők milyen arányban támogatják az újranyitást. A köznevelési államtitkár szerint igazolt hiányzásnak tekinthető, ha valaki a járványveszély miatt nem viszi a gyerekét iskolába április 19. után sem. Az oktatási jogok biztosa azt mondja: az iskoláknak és a szülőknek közös megoldást kell találniuk.

 
Újabb értékes balatoni ingatlant ad el az állam
2021. április 15. csütörtök, 09:00

molohA nemzeti vagyonkezelő fél éven belül harmadszor hirdette meg eladásra a siófoki vitorláskikötő melletti, háromcsillagos Móló hotelt, közel 1,57 milliárd forint kikiáltási áron. A hotel a többségi állami tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt.-é, amelynek tóparti ingatlanait tavaly óta adogatja el az MNV.

 
Mire költenének a budapestiek az egymilliárdos részvételi költségvetésből?
2021. április 15. csütörtök, 09:00

valik2020. október 1. és december 31. között kb. 700 ötlet érkezett be a fővároshoz, miután azt kérték: aki szeretné, küldje be, mire fordítsa a budapesti vezetés azt az egymilliárd forintos ún. részvételi költségvetést, amit a 2020-as költségvetésben különítettek el. Ez az egymilliárd forint ugyanis „olyan ötletek, fejlesztési célok megvalósítására ad lehetőséget, melyet Budapest lakosai jelöltek ki és szavaztak meg” – írják az erről szóló honlapon azzal, hogy ez nem egyszeri alkalom, a jövőben évente szeretnék megismételni.

 
Ivartalanítási programot indított a Nébih
2021. április 15. csütörtök, 07:00

kutyak02A kistelepülésekre fókuszáló ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ötvenmillió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák.

 
Információszabadság hatékonyabban
2021. április 14. szerda, 09:00

inform kÁtfogó fejlesztési projektet indított a NAIH az információszabadság hatékonyabb érvényesülése érdekében. A projekt során vizsgálják az önkormányzati nyilvánosságot, a központi közigazgatás nyilvánosságát, a közigazgatáson kívüli, de közpénzekkel gazdálkodó és/vagy közfeladatot ellátó szervezetek nyilvánosságra tartozó tevékenységét, és azokat a jogi eszközöket és mechanizmusokat, amelyekkel elősegíthető (kikényszeríthető) a közérdekű és közérdekből nyilvános adatokhoz való teljes körű hozzáférés.

 
Balatoni Bringakör: új fejlemény a nyomvonal változtatásával kapcsolatban
2021. április 13. kedd, 09:30

bringaBalatonszepezd vezetése a nyomvonal változtatása ügyében a tiltakozó lakosok és a nyaralók mellé állt.

 
Megjöttek a márciusi inflációs adatok
2021. április 12. hétfő, 09:30

grafikon2Beindult a drágulás: idén márciusban a fogyasztói árak 3,7 százalékkal nőttek az előző évhez képest – adta hírül a KSH.

 
Egy nap népviseletben – a népviselet napja
2021. április 12. hétfő, 09:00

nepvisIdén hetedik alkalommal szervezik meg az Egy nap népviseletben – Népviselet napja kezdeményezést április 24-én, szombaton.

 
Éledezik az albérletpiac?
2021. április 09. péntek, 10:00

ALBERLETAz egyetemisták hazaköltözése és a vidéki munkavállalók home office-ra való átállása után csökkent az albérletek iránt mutatkozó kereslet és emiatt a kínálati ár is. Ez a változás nemcsak a fővárosra, hanem a vidéki nagyvárosokra is jellemző. Az pedig, hogy a korlátozások enyhítésével drágulás következik majd be, egyáltalán nem biztos.

 
A turistáktól várnak megváltást a kihaló magyar zsákfalvak
2021. április 09. péntek, 09:30

borsodmSzámos apróközség fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területein, melyek lakosságszáma néha a húsz főt sem éri el. Többségükben zsákfalvak, idősödő lakossággal és általában szerény infrastrukturális körülményekkel, viszont annál vonzóbb környezeti adottságokkal. Az utóbbi időben érdekes tendencia ütötte fel a fejét ezen aprófalvak többségében: manapság keresve is nehéz eladó ingatlanra találni a településeken, pedig van, ahol a vizet is lajtoskocsival hozzák, térerő is alig van. Helyszíni riport szakadt utakról, üres házakról, napelemparkokról.

 
A lakás nem szálloda, üzenik Terézváros polgármesterének
2021. április 09. péntek, 09:00

lakas100Eddig egyetlen önkormányzat, még a rövid, turisztikai célú lakáskiadást elsőként szabályozni szándékozó Terézváros sem állt a lakók oldalára a civil szervezet szerint.

 
Nagy a gond az egészségügyi dolgozóknál
2021. április 09. péntek, 08:30

orvos1Március 1-vel megszűnt az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonya és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket. Azok, akik aláírták az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést április elején kapták meg ennek hatálya alatt az első fizetésüket. Nagyon sokan most szembesülnek azzal, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent. A szakszervezet szerint nem egységes a kép: bizonyos kórházakban elkezdték megvágni az ügyeleti díjak, pótlékok mértékét, másutt viszont megtartják a korábbi juttatásokat.

 
Egy korszak véget ért, bejelentést tett a Magyar Posta
2021. április 08. csütörtök, 09:30

taviratA Magyar Posta bejelentette, hogy 2021. április 30-tól kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 225

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

etk 3k

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...