Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Szerdán 60 milliárdos ajánlatot tett a kormány a fővárosnak
2020. október 29. csütörtök, 08:30

biodom1Karácsony Gergely főpolgármesterrel közölt ma interjút a Népszava, amelyben a budapesti - uniós forrásból is finanszírozható - fejlesztésekről is beszélt. Majd Fürjes Balázs fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkár adott ki közleményt arról, hogy a kormány 60 milliárd forintot költene budapesti beruházásokra, amit ő tehermentesítésnek nevez, de arra nem tért ki, hogy ehhez milyen feltételeket kellene a főváros vezetésének teljesítenie.

 
Tisztítsuk meg az országot pályázatok
2020. október 28. szerda, 08:00

tisztitsukKözös sajtótájékoztatón ismertették az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Belügyminisztérium (BM) államtitkárai a „Tisztítsuk meg az országot!” nevű hulladékfelszámolási projekt két meghatározó pályázati konstrukcióját.

 
Tömeges a csatlakozás az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
2020. október 28. szerda, 07:00

eu hulladekcsokkentesihet logoA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a fenntarthatóság, a zöldgazdaság kiépítése mellett, és arra biztatja a vállalkozásokat, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Több ezer kulturális intézmény is felhívhatja a figyelmet környezet megóvásának fontosságára.

 
Csaknem félmilliárd forint roma nemzetiségi pályázatokra
2020. október 27. kedd, 08:00

eselyteremtMeghirdette a jövő évi roma nemzetiségi pályázat civil szervezetekre és gyermektáboroztatásra vonatkozó alprogramjait a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF).

 
Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyerekek étkezése
2020. október 26. hétfő, 09:00

gyereketelAz őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyermekek az őszi szünet munkanapjain, 2020. október 26-ától 30-áig. A szülők bármikor, akár a szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

 
Magyarországon a legolcsóbb a gáz és a villany
2020. október 26. hétfő, 07:00

gaz01A földgáz lakossági ára 28 hónapja, a villamos energiáé 12 hónapja Magyarországon a legolcsóbb az Európai Unióban – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője, Scherer Zsolt az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

 
Többszörös túljelentkezés Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra
2020. október 22. csütörtök, 07:00

kozig1A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram évről évre egyre népszerűbb. A 2021-es évfolyamra 690 fő jelentkezett, így közel tizenkétszeres a túljelentkezés.

 
Modern városok – fejlesztések a Veszprémi Állatkertben
2020. október 29. csütörtök, 07:00

gyoparos alpar01Jól átgondolt, tudatosan felépített, egymásra épülő fejlesztéssorozat valósult meg a Veszprémi Állatkertben a Modern városok program révén - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár a 2,5 milliárdos beruházások projektzáróján.

 
Helyes fűtés - tiszta levegő
2020. október 28. szerda, 09:30

futsA fűtési szezon kezdetén ismét a helyes fűtési technikákra és ezáltal a levegő minőségének megóvására hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. A Fűts okosan! tájékoztató kampány rávilágít a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire és káros hatásaira, emellett minden szükséges információt biztosít a helyes lakossági fűtéssel kapcsolatban.

 
Tíz év alatt 30 milliárd árvízvédelmi fejlesztésekre
2020. október 27. kedd, 08:30

hernad1Eredményesnek nevezte az októberi árvízi védekezést a Hernád, a Sajó és a Bódva mentén Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán tartott sajtótájékoztatón.

 
KSH: mezőgazdasági összeírás
2020. október 27. kedd, 07:00

ksh02Még egy hónapig tart a Központi Statisztikai Hivatal mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, melynek során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók – jelentette az MTI.

 
Hol terjed most leginkább a koronavírus?
2020. október 26. hétfő, 08:00

virusmoAz elmúlt hét nap új fertőzötteinek számát százezer lakosra vetítve most az látszik, hogy a vírus leginkább Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében terjed. A fertőzés terjedését mutató listában Budapest csak a hatodik helyen áll. Németország is ezt a számítási módszert veszi alapul, ezért minősítette Heves, Zala és Somogy megyét is beutazás szempontjából kockázatos területnek.

 
Vasúti kínálatbővítés a keleti országrészben
2020. október 22. csütörtök, 07:30

sinAz ország keleti részében folytatódik a Dunántúlon megkezdett vasúti kínálatbővítési és költségcsökkentési folyamat, vasárnaptól az észak-magyarországi és az észak-alföldi vasútvonalakon több vonat áll forgalomba, olcsóbban lehet majd itt is utazni - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón.

 
Lenyúlták a támogatást – csillagászati áron épültek a játszóterek
2020. október 22. csütörtök, 06:00

justitiaNégy férfi ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, mert túlszámlázással több mint hétszázmillió forintos kárt okoztak játszóterek felújítására szolgáló uniós támogatások felhasználása során.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 411

Szabályozási Tudsátár

online

Hirdetés

belso kulsonemz