Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Készül a Nemzeti Infektológiai Program
2021. április 16. péntek, 08:30

egeszseg1A nemzeti egészségügyi programok azokat a népegészségügyi jelentőségű betegségeket foglalják rendszerbe, amelyek Magyarországon a lakosság nagy részét érintik, amelyekben a legtöbben meghalnak vagy megnyomorodnak. Ezek a betegségterületek a keringési, a daganatos, a mozgásszervi, a mentális zavarok és a gyermekkori betegségek.

 
Eltörlik a kisvállalkozások egy részének ingatlanadóját
2021. április 16. péntek, 07:00

acs rezso01A szekszárdi önkormányzat az ingatlanadót a száz négyzetméter alatti kereskedelmi és szolgáltatóipari üzletek esetében eltörli, a döntés mintegy ezer vállalkozót érint.

 
Ivartalanítási programot indított a Nébih
2021. április 15. csütörtök, 07:00

kutyak02A kistelepülésekre fókuszáló ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ötvenmillió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák.

 
Információszabadság hatékonyabban
2021. április 14. szerda, 09:00

inform kÁtfogó fejlesztési projektet indított a NAIH az információszabadság hatékonyabb érvényesülése érdekében. A projekt során vizsgálják az önkormányzati nyilvánosságot, a központi közigazgatás nyilvánosságát, a közigazgatáson kívüli, de közpénzekkel gazdálkodó és/vagy közfeladatot ellátó szervezetek nyilvánosságra tartozó tevékenységét, és azokat a jogi eszközöket és mechanizmusokat, amelyekkel elősegíthető (kikényszeríthető) a közérdekű és közérdekből nyilvános adatokhoz való teljes körű hozzáférés.

 
Az átlátható gazdálkodás alapja a szabályszerű számvitel
2021. április 14. szerda, 08:00

szamveveo1A törvényes működés alapvető feltételeit biztosítja a számviteli szabályzatok megfelelő kialakítása, valamint a belső kontrollrendszer szabályszerű működtetése a gazdálkodó szervezeteknél – erre hívja fel a figyelmet az Állami Számvevőszék számviteli szabályzatok szerepéről készített friss elemzése.

 
Négy újabb pályázat falusi fejlesztések támogatására
2021. április 13. kedd, 07:00

gyoparos alpar01A kormány négy újabb pályázatot ír ki kisléptékű falusi fejlesztések támogatására; egyebek mellett járdaépítésre, orvosi eszközök beszerzésére, kommunális eszközökre, valamint tanyai és falugondnoki buszok beszerzésére lehet majd pályázni.

 
Egy nap népviseletben – a népviselet napja
2021. április 12. hétfő, 09:00

nepvisIdén hetedik alkalommal szervezik meg az Egy nap népviseletben – Népviselet napja kezdeményezést április 24-én, szombaton.

 
Újra lehet pályázni a Magyar Tájdíjra
2021. április 16. péntek, 08:00

tajdijA Magyar Tájdíj az Európa Tanács Táj Díja által ihletett és annak szellemiségében létrehozott elismerő cím, amely a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére adományozható.

 
Alakul a praxisközösségek hálózata
2021. április 15. csütörtök, 08:00

euuuA praxiskezelőnél összesen 6708 háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxist regisztráltak – ez derül ki Végvári Tamásnak, az Országos Kórház-főigazgatóság (Okfő) Alapellátási Igazgatósága egészségügyi alapellátási igazgatójának​ leveléből. Az érintett háziorvosi praxisok 85,6 százalékát felvették kollegiális praxisközösségbe, az érintett fogorvosi szolgálatok esetében ennek aránya 77,8 százalék.

 
Szép csendben kórházreformra készül a kormány
2021. április 14. szerda, 09:30

korhazak kA koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére létrehozott uniós alapból származó pénzek magyarországi felhasználásának terve kilenc fő pillérre épül, és ezek egyike az egészségügyet érinti.

 
Juttatást kaphatnak a versenyszférában állást találó közfoglalkoztatottak
2021. április 14. szerda, 07:00

bodo sandor01A kormány ismét meghirdeti a Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot, amellyel az utóbbi években több mint 17 ezer közfoglalkoztatott elhelyezkedését segítette az elsődleges munkaerőpiacon.

 
Vitát szerveztek az önkormányzatok helyzetéről
2021. április 13. kedd, 08:00

gemesi orbanbOrbán Balázs Gémesi Györgynek: Stabil az önkormányzati rendszer.

 
A jelen döntései a jövő gazdaságát határozzák meg
2021. április 13. kedd, 08:30

domokoslaszloAz önkormányzatok korrupció elleni védettségének értékelésével debütált a számvevőszék új rendszere.

 
Adósságkonszolidáció,önkormányzati feladatfinanszírozás
2021. április 12. hétfő, 08:00

puzzlA márciusi Pénzügyi szemlében megjelent egy cikk „A hazai önkormányzatok pénzügyi zavarai az adósságkonszolidáció és az önkormányzati rendszer reorganizációjának tükrében” címmel.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 439

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

etk 3k

Szabályozási Tudsátár