Hirdetés
HungaroCAD Kft. PDF Nyomtatás

 

emblA HungaroCAD Kft.-t 1991 decemberében öt magánszemély alapította. 1993–ban már szükségessé vált további bővülés, mára a Kft. 20 főre bővült. Munkatársaink építő-, építész-, gépész-, és villamosmérnökök, térinformatikusok, valamint programozók, programtervezők és informatikusok. Külső munkatársakkal is dolgozunk, akik napi gyakorlattal rendelkeznek, folyamatosan frissítik a belső kollégák gyakorlati tudását, így nem szakadnak el a mindennapi gyakorlattól és ismerik a szakma legfrissebb igényeit is.

 

 

Fő profil a szoftverforgalmazás és fejlesztés

A HungaroCAD Kft. fő profiljai a mérnöki tervező rendszerek forgalmazása és fejlesztése az építőipar, a vegyipar, a gépipar és a villamos ipar számára; valamint térinformációs és adatbázis alapú műszaki és egyéb információs rendszerek tervezése, kiépítése. A mérnöki munka minden területére tudunk ajánlani tervező, nyilvántartó rendszereket. Forgalmazott szoftvereink és fejlesztéseink megtalálhatók az építészet, gépészet, út-és vasúttervezés, csatornatervezés, vízgazdálkodási tervezés, földmunka-tervezés, közműtervezés, gyenge-és erősáramú villamos tervezés, épületgépészet, épületvillamosság, csőhálózat-tervezés, látványtervezés, szerkezettervezés, térinformációs rendszerek, terep és ingatlanfelmérés, digitalizálás, vektorizálás alkalmazási területein. Szakembereink állandó résztvevői és előadói a hazai és külföldi szakmai konferenciáknak. A könyvtárnyira duzzadt rajzok, szerződések, irodai és műszaki dokumentumok között a Műszaki Dokumentáció Menedzsment rendszerünk teremt rendet.

Együttműködő partnereink és szakembergárdánk lehetővé teszik, hogy nagyobb rendszerek kifejlesztését, felépítését, ún. kulcsrakész átadását elvállaljuk.

Kezdetben a forgalmunk 35-40%-a volt hardver és 60%-a szoftver, illetve fejlesztés. Ma már csak 10% a hardverforgalmazásból származó bevétel, és megnőtt a fejlesztésből, a hozzáadott értékből származó bevételünk. Azáltal változott meg a bevételi struktúra, hogy az FVM által meghirdetett PHARE tendereket nyertünk meg, nagyvállalatok (MOL, MÁV, Kistérségek) egész országot behálózó rendszereit kellett, kell fejlesztenünk, felépítenünk. Több esetben külső partnerek segítségével, valamint – és ezt nagyon fontosnak tartjuk – a Microsoft, az Autodesk, illetve az Oracle Hungary szakmai támogatásával.

Cégünk profilja a kezdetektől fogva folyamatosan bővül, eleinte kizárólag mérnöki tervezőrendszerek forgalmazásával foglalkoztunk, majd a magyarországi számítógépes kultúra fejlődésével együtt mi is sokrétű arculatot alakítottunk ki. Térinformációs alaprendszerünk az Autodesk MapGuide szoftvercsomag, amely jelenleg a világ egyik leggyorsabb, leghatékonyabb Internet/intranetes térinformációs rendszer publikációs alapszoftvere. A HungaroCAD Kft. saját fejlesztésű helymeghatározási, terepfelmérési, nyilvántartási, járműkövetési, épületfelügyeleti, létesítménygazdálkodási, vállalatirányítási, talajtani, kistérségi földhivatali-önkormányzati Internetes/Intranetes információs rendszerei működnek az egész ország területén MapGuide alapokon, integrálva különböző szoftver és hardver (GPS, Pocket PC, Tablet PC, adatszondák, mobiltelefon) alkalmazásokkal. Rendszereink grafikus hátterét az Autodesk termékek, általában a MapGuide, néhány esetben maguk a tervezőrendszerek adják.

Mivel igyekszünk a mérnök-információs munka minden területét és a kapcsolódó területeket is lefedni, számos egyéb, újdonságnak számító megoldással foglalkozunk. Ilyen például a Műszaki és Irodai Dokumentumkezelés, mely a különböző rajzok, szerződések, irodai és műszaki dokumentumok között teremt rendet, intelligens állományszerkezetet adva a felhasználó kezébe. A dokumentumkezelő szoftverek egyes megoldásait saját rendszereinkbe is átültettük, hiszen az egyes egységekhez, objektumokhoz kapcsolódó dokumentumok kezelése az információs rendszerek fontos részét jelenthetik.

Tagjai vagyunk az Autodesk Developer Network-nek, az Autodesk fejlesztői partnerhálózatának. Ezáltal a közvetlen szakmai támogatáson túl, a konferenciák, továbbképzések alkalmával olyan belső adatokhoz, információkhoz is hozzájutunk, amihez más cégek nem.

Az évek során megismertünk sokféle igényt, megvalósítási struktúrát és alaprendszert.

A magyarországi nagyvállalatok (MÁV RT, MOL RT, TVK, Borsodchem, LRI (ma már Budapesti Nemzetközi Ferihegyi Repülőtér), Matáv, Dunapack) régi partnereink. Az utóbbi években megnőtt az igényük komplex nyilvántartási, karbantartási, üzemeltetési rendszerek alkalmazására. Ezeket a rendszereket nem mindig egyedüli fővállalkozóként, hanem más szakmai területen tevékenykedő vállalkozásokkal együtt fejlesztjük ki. (Pl.: MOL országos gázhálózat nyilvántartó, karbantartó rendszert az MTA SZAKI-ból kivált X-Promt KFT-vel közösen)

A Budapesti Nemzetközi Ferihegyi Repülőtérnél működő térinformációs és létesítménygazdálkodási rendszerünk az Autodesk nemzetközi referencia listáján fő helyen szerepel. Csehországból és Svédországból is érdeklődnek a repülőtéri megoldások után, a Cseh Autodesk forgalmazókkal már meg is kezdtük a tárgyalásokat. A rendszer kiépítése során az LRI Műszaki osztályának szakembereivel kiváló munkakapcsolatot építettünk ki, több magyarországi nagyvállalat szakembere is már a helyszínen tekintette meg a működő rendszert.

Eredményeink hallatán külföldi fejlesztők is megkerestek, hogy legyünk magyarországi forgalmazóik, rendszerépítőik, szoftverhonosítóik (Archibus FM, AM Meridian, Peregrine Facility Center).

INVATER – Önkormányzati rendszerünk számos megyei jogú város Polgármesteri Hivatalát segíti a mindennapi munkában.

 

Rendszerintegrátori tevékenység

A HungaroCAD Kft. szoftverorientált cég, azonban komplett rendszerek szállítását is vállaljuk (számítógépek, perifériák, grafikus kártyák, monitorok, plotterek, operációs rendszerek, irodai alkalmazások stb.). Felhasználóink így biztosak lehetnek abban, hogy az általuk vásárolt rendszerben a szoftver és hardver elemek tökéletes és kompatíbilis egységet alkotnak. A rendszereinkre garanciát, rendszerfelügyeletet és oktatást is vállalunk. Főállású munkatársaink és külső szakértőink a rendszer leszállításán túl folyamatosan biztosítják a rendszer használatához szükséges technikai támogatást, telefonos konzultációt. Igény esetén rendszerfelügyeleti megállapodást is kötünk.

 dealerdijsystem

 

 

 

 

 

 

A HungaroCAD KFT lett a 2000. év legnagyobb növekedést elért System Center az Európa- Közel-Kelet- és Afrika régióban (EMEA), a magyarországi Autodesk Dealerek között pedig már számtalanszor, beleértve a 2003-as évet is, a legnagyobb forgalmat produkáló forgalmazó. (11 hivatalos forgalmazója van az Autodesk Magyarországnak, az éves forgalmának kb 30%-a a HungaroCAD-től származik.)

Az Autodesk hivatalos oktatócentrumaként módunkban áll vizsgáztatni is a hallgatókat, és sikeres vizsga esetén az Autodesk oklevéllel igazolja a tanfolyam elvégzését.

Jelentősebb önkormányzati és kistérségi referenciáink:

  • Zalaegerszeg MJV PH,
  • Veszprém MJV PH,
  • Mosonmagyaróvár MJV PH,
  • Nagykanizsa PH
  • Sopron MJV PH,
  • Szigetszentmiklós PH,
  • Cegléd PH
  • Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.

 

invater

INVATER -  Integrált Vagyonkataszteri és Térinformatikai Rendszer

A közelmúltban kialakult és köztudatban nagyon hamar elterjedt „intelligens város”, „intelligens régió” koncepciójának fő célja, hogy egy jól megfogható és az érintettek számára könnyen használható információs bázis alakuljon ki települési vagy regionális szinten, egy mindenki számára elérhető, platform-független alkalmazással. Ezáltal lehetősége nyílik mind a közhivataloknak, mind a vállalkozóknak, mind a magánszemélyeknek arra, hogy a munkájukhoz, üzletvitelükhöz vagy akár a szórakozáshoz szükséges mindennapi információt megkapják.

 

Az INVATER rendszer akár korlátlan intranet és Internet hozzáférést is biztosít a hivatal bármely dolgozójának vagy épp a lakosságnak. Célja, hogy minden olyan igényt kielégítsen, ami az önkormányzat dolgozóiban, illetve a lakosság körében felmerül. Egy szerver-kliens alapú felhasználóbarát környezetben kezelhetjük térképeinket, legyen szó Földhivatalai alaptérképről, közmű alaptérképről, szakági térképekről, Szabályozási Terv állományairól vagy saját, helyi térképről.

 

Invater térinformatikai rendszer leírás 

Invater bemutató


Jelentősebb Önkormányzati referenciák:

 

egerszeg

veszprem

sopron

nagykanizsa

szfeher

Cég teljes neve: HUNGAROCAD INFORMATIKAI KFT.

Cég rövid neve: HUNGAROCAD KFT.

Cég székhelye: H-1022  Budapest, Bogár utca 16/b

 

Cég levelezési címe: H-1022  Budapest, Bogár utca 16/b

Telefonszáma: (36) 1/326-8209, (36) 1/326-8203

Fax: (36) 1/212-4209

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Website: http://www.hungarocad.hu ; http://www.facebook.com/hungarocad

 

 


Ossza meg a bejegyzést