Hirdetés
Újraindították a fejlesztést a siófoki kórházban PDF Nyomtatás
2014. július 07. hétfő, 08:30

korhazAz állam, az önkormányzat, a fenntartó és az intézmény összefogásával újraindították a másfél éve elakadt, több mint hárommilliárd forint értékű siófoki kórházfejlesztő projektet - jelentették be kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára elmondta, a tervek szerint egy év múlva, a beruházás átadása után jóval magasabb szintű, korszerűbb és komfortosabb körülmények között fogadja a betegeket a kórház. A siófoki eset jó példa arra, hogyan lehet túllépni az uniós projektek során felmerülő problémákon - hangsúlyozta.

Az államtitkár az egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy meggyorsítsa és megfelelő színvonalon be tudja fejezni azt a több mint 300 milliárd forint összértékű egészségügyi, infrastrukturális és eszközberuházást, amelyre lehetőség nyílt a most záruló uniós fejlesztési ciklusban.

A siófoki kórházban az év egy részében rendkívül nagy feladat a sürgősségi ellátás, ezen az új beruházás enyhíteni fog - mondta.

"Fontosak az ilyen összefogások, hogy a határidőket tartva minden uniós forrást le tudjunk hívni időre, amire egyébként minden esélyünk megvan" - közölte az államtitkár. Hozzátette, nem lesz forrásvesztés, ami azért is fontos, mert ez a nagyságrendű beruházásfejlesztési keret olyan lehetőség az egészségügy számára, amire ritkán adódik lehetőség, és ki kell használni.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2010-ben indult a siófoki projekt, majd 2012-ben történt az "első kapavágás". A kivitelezők tavaly februárban vonultak le, miután statikai gondok adódtak a tervezett helikopterleszálló megépítése során. Azóta a problémákra sikerült megoldást találni, és hétfőn aláírta a szerződést a kórház a kivitelezővel a projekt befejezésére.

A beruházás során egyebek között új sürgősségi osztályt hoznak létre, a diagnosztikát centralizálják, betegirányító és ügyfélszolgálati központot, valamint integrált központi műtőegységet alakítanak ki, fejlesztik az intenzív osztály infrastruktúráját, központi sterilizáló létesül és fejlesztik az informatikai rendszert.

Török Krisztina, a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy a Semmelweis-nap ünnepléséhez méltó egy ilyen összefogással megvalósuló projekt újraindítása.

"Ez egy olyan ritka kórház, amellyel a fenntartónak semmiféle gazdasági problémája nincs, rendkívül jól gazdálkodik, és egyre minőségibb ellátást nyújt" - mondta.

Balázs Árpád (Fidesz-KDNP), Siófok polgármestere a gondokat felidézve úgy fogalmazott, "nem gondolta senki sem, hogy a tervező által megálmodott statika álom csupán". Sok vizsgálatot kellett elvégezni a megfelelő, több nemzedéket kiszolgálni képes műszaki megoldás megtalálásához, mivel a Sió-csatorna közelsége miatt speciális, homokos, üledékes a helyszín talajszerkezete - tette hozzá. Kiemelte, hogy a beruházás során a magasabb színvonalú egészségügyi ellátás mellett új munkahelyek is létrejönnek.

Siófok önkormányzata a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 200 millió, a fenntartó 18,5 millió, míg az állam 149 millió forinttal járult hozzá a projekt folytatásához és befejezéséhez.

(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...