Hirdetés
Közel tucatnyi magyar város lenne a szerencsejáték fellegvára PDF Nyomtatás
2013. november 25. hétfő, 10:00

ruleÖsszesen már 11 település: Győr, Debrecen, Szombathely, Pécs, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Szentendre, Hévíz, Gyula és Balatonfüred szeretné, hogy kaszinó nyíljon a városukban – írja a Világgazdaság.

A települések képviselő-testületei többnyire augusztusban, illetve szeptemberben fogadtak el (Debrecen korábban) támogató határozatot arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium koncessziós pályázatot írhat ki a városban. „Szentendre támogatja II. kategóriájú játékkaszinó működésére vonatkozó koncessziós pályázat kiírását, alább felsorolt területek kivételével: alsó és középfokú oktatási-, gyermek-, ifjúságvédelmi-, valamint vallás gyakorlására szolgáló intézmény bejáratától számított 200 m-es közúti (közterületi) távolságon belüli terület” – olvasható a testület augusztusi határozatában.

jatekado

A legjobban talán Hévíz szeretne kaszinót, ugyanis a II. kategóriás nyitását is támogatta, de megfontolásra javasolta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak I. kategóriájú játékkaszinó létesítését is. Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbeli. A sármelléki Hévíz-Balaton reptérre főleg német városokból és Moszkvából érkeznek charterek. A lista egyetlen meglepetés tagja Gyula lehet, hiszen a többi városba korábban működött már kaszinó. Hosszabb-rövidebb ideig Siófok, Székesfehérvár és Kecskemét is rendelkezett koncesszióval, de ezek a városok egyelőre most kimaradhatnak a pályázatokból. Jelenleg Budapesten két, Sopronban egy kaszinó üzemel. Korábban úgy lehetett tudni, hogy a tárca csak kilenc új kaszinóban gondolkodik. „A szerencsejáték koncessziók kapcsán tervezett 2,1 milliárd forint növekedést mutat, mivel 2014-ben a jelenleg működő három II. kategóriájú játékkaszinó mellett 9 új II. kategóriájú játékkaszinó befizetésével is lehet számolni” – szerepel a 2014-es költségvetés tervezetében. Azóta viszont már megszavazták, hogy koncessziós díj összege levonható a fizetendő játékadóból.

„Az új jogszabály szerint csak olyanok rendelkezhetnek koncesszióval, akik 10 éves tapasztalattal rendelkeznek, feddhetetlen a tevékenységük, és minden adót befizetnek. A törvénymódosítás a szerencseipar kifehérítésének és átvilágításának a része” – közölte a Fidesz.

Kevesebb a gép Nevadában

A USA kaszinófellegvárában évek óta egyre kevesebb nyerőgép és pókerasztal üzemel: 2000 és 2012 között 38 ezerrel csökkent a gépek száma Nevada államban – írta a FortunaWeb. A hírportál szerint Las Vegas kaszinófőutcáján, a Stripen ezalatt a 12 év alatt több, mint 13 ezerrel lett kevesebb a nyerőgépek száma, a múlt hónapban „már csak” körülbelül 45600 gépet nyomkodhattak a játékosok. Mindez ráadásul annak ellenére történt, hogy azóta megnyílt a Wynn, az Encore, az Aria és a Cosmopolitan is, egyenként körülbelül 1800 géppel.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...