Hirdetés
Energiaköltségek csökkentése önerő nélkül! PDF Nyomtatás
2013. október 28. hétfő, 08:30

renvolA RENVOL Energetikai Beruházó Kft. a fűtési költségek jelentős csökkentését eredményező konstrukciót dolgozott ki önkormányzatok, illetve kisebb épületeket üzemeltető intézmények, cégek számára. A konstrukciót rendkívül előnyössé teszik a RENVOL Kft. által már elnyert uniós források felhasználása.

A javasolt megoldás keretében a gázüzemű fűtési rendszert kisebb, önkormányzati épületek esetében vegyes, illetve nagyobb épületek, cégek telephelyei esetén teljesen automata biomassza (faapríték, pellet) tüzelésű fűtési rendszerrel váltja fel a kivitelező: saját pénzügyi és műszaki kockázatára megtervezi és kiépíti a rendszert, majd szerződés keretében átadja annak használatát havi bérleti/használati/lízing díj ellenében. A futamidő végén (2-7 év) az eszközök az üzemeltető tulajdonába kerülhetnek. A futamidő alatt a szolgáltató vállalja az üzemeltetés műszaki hátterét, biztosítja a rendszer biztonságos működését, karbantartását és távfelügyeletét, meghibásodás esetén a javítást.

A magas minőségű műszaki kivitelezésre és működésre biztosítékot jelent a kiváló szakmai háttérrel és múlttal rendelkező kivitelező épületgépész partner cégek sok éves tapasztalata, illetve a közvetlen kazángyártói háttér.

Az energiaellátás folyamatos rendelkezésre állását biztosítja, hogy nem a régi (gázüzemű) rendszer kerül átalakításra, hanem új rendszer épül ki, így egy esetleges meghibásodás esetén a régi rendszer is használható, mely biztonsági tartalékként megmarad.

A rendszer kiépítéséhez az üzemeltető részéről önerőre nincs szükség! Az energetikai költségek csökkennek és tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak.

A futamidő alatt a garantált megtakarítás 10-40%, amely a futamidőt követően akár a 60-70%-ot is elérheti!

A vegyes tüzelésű, nem automata rendszer üzemeltetése a jelentős mértékű megtakarításon túl munkahely-teremtést is eredményezhet, hiszen a tüzelőanyagok (zöldhulladék, gallyak, stb.) begyűjtésére, szállítására, a kazánok működtetésére, tisztítására pótlólagos emberi erőforrásokra is szükség lehet. Mindezeket ideálisan közmunka keretében is meg lehet valósítani, igen alacsony költségek mellett.

A gázszolgáltatástól való függőség csökkenése mellett nem elhanyagolható szempontként jelentkezik a településeken képződő zöldhulladék értékteremtő hasznosítása sem. A használható tüzelőanyagok: tűzifa, vágástéri hulladék, erdészeti és fafeldolgozási hulladékok, ártéri hulladék, közterületi, lakossági zöldhulladék fás része, fa brikett, agri brikett, stb.

További, részletes információval Kovács Kolos (+36-70-60-92-247, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) áll az érdeklődők rendelkezésére.

ETK Önkormányzati Klub

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online

Hírek hozzászólásai

 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...
 • ...lassan minden önkormányzatban IS lesznek és vannak pozitív tesztese... Tovább...
 • Hogyis??? Mikor nem működhetnek a testületek, mert a polgármester gyak... Tovább...
 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...
 • Minden téren hátrányban.???? Tovább...
 • Tegnapi hír a MÁV-tól, hogy a Budapest-Cegléd -Szolnok vonalon 60-100 ... Tovább...
 • Homolya úrhoz képest Andersen, a nagy mesemondó a fasorban sincs. Tovább...
 • Akkor a kistelepülésen még működő postáknak is vége. Ja és ehhez csak ... Tovább...
 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...