Hirdetés
Jó ötlet lehet az utalványsegély PDF Nyomtatás
2012. július 17. kedd, 08:00
bozsi1Miközben az önkormányzati szövetségek vezetői elfogadják, hogy nemes célokat szolgálhat, ha a szociális segélyek egy részét Erzsébet-utalványban fizetik ki, a gyakorlati megvalósítást illetően tele vannak kérdésekkel. Nem tudják, hogy az utalványokat pontosan mire lehet majd fordítani, vidéken hol lehet azokat beváltani. Panaszkodtak továbbá amiatt, hogy bár a rendszeres nevelési segélyek esetében a végrehajtás marad a helyi önkormányzatoknál, a feladat ellátásához szükséges pénzt elveszik tőlük – írja a Magyar Nemzet.

 

Még nagy a bizonytalanság az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban az önkormányzatoknál a szociális tárgyú törvények módosítása után. Ismert, a változás után a települési önkormányzatok augusztus 1-jétől rendeletben írhatják elő, hogy legalább tízezer forintnyi rendszeres szociális segély folyósításakor az ellátás összegéből ötezer forintot készételvásárlásra felhasználható Erzsébet-utalványban fizetnek ki. Változik a gyermekvédelmi törvény is: a módosítás értelmében a település jegyzője a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultaknak október 1-jétől nem pénzben, hanem Erzsébet-utalványban nyújt támogatást.

A döntés hátterében az húzódhat meg, hogy az emberek ne a kocsmában verjék el a segélyeket, illetve a pénz ne kerülhessen az uzsorások kezébe. – A kitűzött célok jók, de hogy ezzel meg lehet-e valósítani azokat, majd az idő dönti el. Az viszont valószínű, hogy a helyzeten javítani tudnak – mutatott rá Gémesi György.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke hozzátette, hogy a segélyek egy részét eddig is ki lehetett fizetni természetben, az újdonság az, hogy az összeg egy részét ezentúl Erzsébet-utalványban adhatják majd, ha a helyi képviselő-testületek erről döntenek. A politikus jónak tartja ugyanakkor, hogy ez lehetőségként és nem kötelezettségként jelenik meg.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
-1 #3 dupla 2012-07-25 08:27
Különben nyílt titok, hogy a kocsmáros elfogad bármilyen utalványt (még az óvodáztatásit is) 20%-kal kevesebbért. A végén még a fizetést is utalványba kapjuk.
Idézet
 
 
-3 #2 cc 2012-07-17 11:23
Szerintem kár finomkodni. Ki kellene mondani, hogy a segélyt csak a CBA-ban lehet elkölteni. Vagy a Közgéppel néhány centi utat lehessen építtetni belőle. Magyar segélyből csak magyar tőkéstől lehessen vásárolni!
Idézet
 
 
-2 #1 szimpla 2012-07-17 09:52
Akik ez idáig (véleményem szerint többségben lévők) a gyermekek ruházatára tanszereire és más felszerelésekre költötte, azok jövő éveben hogyan veszik meg az iskola felszerelést ha az Erzsébet utalványt jelenleg csak élelmiszerre lehet költeni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...