Hirdetés
A kormány jövő félévi munkaterve PDF Nyomtatás
2011. december 12. hétfő, 10:00
naptar2Feszes munkatempót diktál és jelentős vállalásokat tartalmaz a kormány jövő félévi munkaterve, a 2012. június 30-ig 114 törvényjavaslat, kormányhatározat és rendelet megalkotása szerepel napirenden.

 

A kormányprogram végrehajtásából és a kormányzati vállalásokból adódóan napirenden lesz az új Büntető Törvénykönyv, az új Polgári Törvénykönyv megalkotása, számos a gazdaság hatékonyabb működését segítő javaslat. Továbbá folytatódik a Széll Kálmán Terv végrehajtásához  szükséges intézkedések meghozatala, a már újjászervezés alatt álló területeket (pl. köznevelés, szakképzés, önkormányzatok, foglalkoztatás) érintő jogszabályok megalkotása. A Magyar Közlöny 2011. december 7-i 146. számában olvasható a kormány 2012. évi I. félévi munkaterve.

Januárban a jogi segítségnyújtásról szóló törvénymódosítás, a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvény, illetve három kormányrendelet módosítás kerül a kormány napirendjére, melyek a nukleáris létesítmények biztonságáról, az utak építéséről és egyes fémek begyűjtéséről szólnak.

Februárban 14 javaslat kerülhet a kabinet elé, többek között az új Büntető Törvénykönyv, a járások kialakításához kapcsolódó törvények módosítása, a fogyasztóvédelmi törvény módosítása, a közszolgálati tisztviselőkről, valamint a kormánytisztviselők teljesítményértékeléséről szóló kormányrendeletek.

Az egyik legintenzívebb döntéshozatal márciusban várható, amikor 26 javaslattal foglalkozik várhatóan a kormány, ekkor kerül napirendre várhatóan az információbiztonságról szóló törvény, a Nemzeti alaptantervről szóló kormányrendelet, a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletről szóló törvény és kapcsolódó kormányrendelet. Továbbá az új lakást vásárlók védelmét biztosító garanciák kialakításáról szóló törvényjavaslatról és a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről szóló törvényjavaslatról is tárgyal a kormány.

Áprilisban kerülhet napirendre az új Polgári Törvénykönyv, a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásairól és, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló javaslatok. Újabb jelentős intézkedéscsomag készül a közbiztonság javítása érdekében: a település közbiztonságának biztosításában közreműködő szervekről szóló törvénycsomag tárgyalásával. Az új Alaptörvényhez kapcsolódó, a választásai eljárásról szóló sarkalatos törvényjavaslat is ekkor kerülhet sorra.

Májusban a forgatókönyv szerint 34 javaslat kerülhet a kabinet asztalára. Köztük a gyermekek védelmét garantáló újabb jogszabályok, ilyenek agyermekbarát igazságszolgáltatás érdekében készülő törvény, illetve egyes gyermekvédelmi és szociális tárgyú törvények módosítása. Emellett az oktatást érintő előterjesztésekkel is foglalkozhat a kabinet, ezek a nemzeti köznevelésről, illetve a nemzeti felsőoktatásról szóló törvények végrehajtási rendeletei és a felnőttképzésről szóló törvény. Ebben a hónapban tárgyalhatják az állami nyilvántartások összehangolásáról szóló törvényt, a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt, továbbá több a környezetvédelemhez és közlekedéshez kapcsolódó előterjesztés is napirendre kerül.

Júniusra ütemezi a kormány a Kormánytisztviselői Döntőbizottság szervezetére és eljárására vonatkozó szabályokról szóló kormányrendelet elfogadását, az egyes egészségügyi és szociális tárgyú kormányrendeletek módosítását, és a termőföldről szóló sarkalatos törvény módosítását is.

(kormany.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...
 • És a támogatás felélése, meg a választások után újra BEZÁR a bolt ! Tovább...
 • Tehát pl. egy 15 milliárd Ft közpénzből megépített stadiont odaadunk v... Tovább...
 • ...szokás szerint, semmi nem lesz!Jahde. Munka, munka, munka... Tovább...
 • 2023-ban pedig 2 százalékkal nő" - ez most vicc akart lenni ugye? Közt... Tovább...
 • A jelenlegi kormány semmibe veszi a pedagógusokat - akik a jövő nemzed... Tovább...
 • Kistelepülés: Családsegítők megkapták a 10 nap pótszabadságot a covid ... Tovább...
 • És az önkormányzati köztisztviselők kel mi lesz???!!! A költségvetési ... Tovább...
 • Olyan bruttó/nettó (átlag) keresetekről beszélünk ami egy vicc.....nek... Tovább...
 • Kérdés - miért csak a munkáltatók adóterheit csökkenti a kormány??? A ... Tovább...
 • A MÁV, mint állami vasúttársaság jelenlegi állapotában működésképtelen... Tovább...
 • A kis falvakból már eltűnt az iskola, az óvoda, a háziorvos, a takarék... Tovább...
 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...